De goederen zijn klaar om vervoerd te worden naar Suriname. (Foto: aangeleverd)
De goederen zijn klaar om vervoerd te worden naar Suriname. (Foto: aangeleverd)

Inzamelingsactie voor Suriname groot succes

Algemeen

De speciale inzamelingactie om Suriname te steunen in de coronatijd, krijgt steun uit diverse hoeken van Almere. Initiatiefnemers Harold Deekman (Fightmasters) en Roquillo Muntslag (ROQ Consulting) laten weten dat hun verwachtingen ruimschoots overtroffen zijn en bedanken alle donateurs en bedrijven die aan de actie deelnemen.

Na de eerste bekendmaking begin deze maand door burgemeester Franc Weerwind, is het bedrag inmiddels verdubbeld naar ruim € 6000,-. Een van de grootste uitdagingen waar de initiatiefnemers tegenaan liepen was het transport van de goederen naar Suriname, ook dit is nu lokaal opgepakt. “Hierbij hebben we hulp uit onverwachte hoek gekregen van niemand minder dan Dhr. Bun. Naast een gulle en welgemeende donatie van onder andere paracetamol heeft Dhr. Bun ons ook enorm geholpen met het ontnemen van de totale logistieke complexiteit. Hij heeft ons in direct contact gebracht met de honorair consul Suriname, de heer Van den Tweel, die de zorg op zich heeft genomen voor de verzending. Het belangrijkste is en blijft dat de ingezamelde en ingekochte goederen, ruim vijf pallets, bij de juiste personen en organisaties terechtkomen in Suriname.”
 

Overtroffen

 
De goederen worden in Suriname in ontvangst genomen door de first lady van Suriname. De coördinatie van de goederen verloopt via de directe relatie van de honorair Counsel in Paramaribo. Hij zorgt voor de levering van de goederen aan het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. “We kunnen terugkijken op een zeer succesvolle inzamelingsactie, die de verwachtingen ruimschoots heeft overtroffen. Vanuit Almere dragen wij op deze manier bij aan de bestrijding van een wereldwijd probleem dat ook Suriname heeft getroffen en we zeggen: ‘Wi e bondru kon na wan foe feti na Corona’ - Samen strijden wij tegen Corona.”