Afbeelding
AlmereZaken

Anne Kien vrouwelijke zzp’er van het jaar

Algemeen

Tijdens een feestelijke avond zijn dinsdag 26 juni de winnaars bekend gemaakt van de verkiezing Flevolandse Zakenvrouw van het jaar. De vrouwelijke zzp’er van het jaar is Anne Kien van Motivatio en deVloer in Almere. In de categorie managers won Marlou Boot uit Lelystad, hoofd Brandweerzorg bij de Brandweer Flevoland. Ook uit Lelystad is Irma van der Mee van pannenkoekenrestaurant Dubbel-Op in Lelystad en sinds kort ook Almere, die de Flevolandse Zakenvrouw 2012 werd in de categorie mkb-bedrijven. 


Voor een volle zaal hielden de negen genomineerden een pitch waarmee ze zichzelf en hun bedrijf presenteerden. Elk van de aanwezige juryleden sprak de vrouwen uit ‘haar’ categorie toe.Mimi de Wit, directeur Bedrijven bij de Rabobank in Almere, overhandigde de oorkonde en prijs aan Marlou Boot, die in brandweertenue een opvallende verschijning was op het podium. Als een van de relatief weinige vrouwen in de brandweerorganisatie geeft Marlou op een uitstekende manier invulling aan de zes criteria waaraan elke kandidaat is getoetst.

Anne Kien
Marion Wichard, voorzitter van het organiserende netwerk en zelf zzp’er, riep een totaal verraste Anne Kien uit tot winnaar in haar categorie. Vanuit haar bedrijf Motivatio heeft Anne een tweede poot ontwikkeld, waarbij ze een vrijwel onmogelijke klus klaarde door het zuiveringsgebouw van het voormalige Beiersdorf in Almere om te bouwen tot een inspirerende locatie voor allerlei soorten bijeenkomsten. Gerrie Boeve, mede-eigenaar van Noordersluis Bouwgroep in Lelystad, mocht de prijs uitreiken aan Irma van der Mee, al 20 jaar actief met het pannenkoekenrestaurant Dubbel-Op in Lelystad, en sinds kort ook in Almere, dankzij de overname van De Kemphaan. Door de jaren heen heeft Irma een zeer grote aandacht voor duurzaamheid en maatschappelijke betrokkenheid getoond, iets dat overigens alle genomineerde vrouwen hoog in het vaandel hebben staan.

Angela Merkel
In het eerste deel van de avond trok oud-gedeputeerde EZ Andries Greiner een lijn van Eva tot Angela Merkel in zijn pakkende betoog over de niet altijd onderkende invloed van vrouwen op de economie. Het zichtbaarder maken van die invloed was voor het Netwerk Flevolandse zakenvrouwen, aldus voorzitter Marion Wichard, een van de redenen om deze verkiezing te organiseren.
Juryvoorzitter en Lelystads burgemeester Margreet Horselenberg kon vanwege de algemene beschouwingen in de gemeenteraad niet aanwezig te zijn. Via een filmpje sprak ze daarom de aanwezigen toe, waarbij ze een dringende oproep deed aan de aanwezige vrouwen om niet te bescheiden te zijn, en zich vooral kandidaat te stellen voor de volgende editie van deze verkiezingen. Die gaan er zeker komen, aldus Netwerkvoorzitter Marion Wichard, mede dankzij het driejarig sponsorcontract met de Flevolandse Rabobanken. 

Leoni Jansen
Het officiële gedeelte, dat geleid werd door avondvoorzitter Linda Graanoogst, werd afgesloten met een inspirerend optreden van zangeres Leoni Jansen, die een zaal met meer dan honderd mensen wist te verleiden een driestemmig Afrikaans lied. Het mooie weer van dinsdagavond maakte dat er nog lang werd genetwerkt op het grote loungeterras van De Koningshof op Urk, met muzikale ondersteuning van de zingende ijscoman Angelo Indaco.