Afbeelding
AlmereZaken

Gastvrij zijn we samen

Algemeen


Op deze zondagochtend maakt een mistroostig regentje een einde aan een prachtig wit landschap. Een wit landschap dat Nederland, samen met de door de vorst gemaakte ijsbanen, een geheel andere dynamiek geeft. Opeens zijn duizenden mensen in staat om een vrije dag te nemen om het parcours van een toertocht vakkundig te vernielen. Ik dacht altijd dat het dichtsneeuwen en glad worden van wegen en sporen de grootste economische bedreiging van de winter was… maar ijsliefhebberij komt blijkbaar snel daarachter aan.
Gelukkig hebben we in Almere adequaat gereageerd op de winterse omstandigheden. De wegen waren snel en goed schoon. Zo houden we de impact op onze economie tot een minimum beperkt. Op die manier helpt collega wethouder Ed Anker, die het beheer van de stad onder zijn hoede heeft, mee aan een goed vestigingsklimaat in Almere. Ook zijn goede onderhoudsplannen voor wegen en industrieterreinen dragen daar aan bij.
En er zijn nog veel meer mensen die een rol van betekenis spelen. Gelukkig is dat in Almere allang gemeengoed. Kijk maar naar de deelname aan de werkgroepen voor het Keurmerk Veilig Ondernemen op de diverse bedrijventerreinen. Enthousiaste ondernemers zetten zich daarbij in voor hun eigen werkomgeving. Dat doen ze naast een druk bestaan in hun eigen bedrijf omdat zij per slot van rekening de positieve resultaten daarvan op hun eigen bedrijfsvoering merken. Want klanten kun je maar het beste ontvangen in een goed onderhouden, veilige omgeving. Ik ben heel blij dat we dit in gezamenlijkheid oppakken. Zo blijkt maar weer: ons excellent gastheerschap is een co-productie.
Onlangs was ik bij WW Group, een Almeers bedrijf dat geluid, licht en stroom bij evenementen verzorgt en noodstroomvoorzieningen en installatiewerk levert. Zij zijn net verhuisd (gelukkig) binnen Almere. Naast enthousiasme hoor ik dan ook wel eens kritiek. Ik hoor dat graag uit eerste hand om vervolgens aan te kunnen geven hoe we de zaken kunnen gaan verbeteren. Want aan het einde van de rit willen we allemaal dat bedrijven zich ontwikkelen, groeien en in Almere met veel plezier gevestigd zijn.
WW Group doet dat. Dus als u deze zomer een groot evenement bezoekt, bedenk dan dat u het zo goed kunt horen en zien vanwege dit mooie Almeerse bedrijf.


Ben Scholten


Wethouder Economische Ontwikkeling van Almere