Afbeelding
AlmereZaken

Netwerken is een vak apart

Algemeen

Hoe vaak bent u als ondernemer bezig met netwerken ?
Ik bedoel nu even niet de techniek van uw ICT netwerk, maar het bezoeken van bijeenkomsten zoals de Bitterballenborrel, VBA Zakenuurtje, IBC ontbijtsessie, OpenCoffee, Flevum of de Business Meeting Almere? Mogelijkheden genoeg om ondernemers te ontmoeten en te netwerken. Maakt u hier als ondernemer voldoende gebruik van of gaat het allemaal aan u voorbij ?
Wij merken dat je met een doel naar deze bijeenkomsten moet gaan èn je moet zelf ook iets meebrengen. Alleen maar proberen te verkopen is ouderwets en not done. Een onderdeel zijn van de community en een bijdrage leveren, dat maakt echt het verschil. Door bepaalde evenementen en bijeenkomsten te sponseren of een actieve en initiërende rol te vervullen spelen wij hier zelf op in.
Je laat zien dat je lef hebt en de waardering hiervoor van de collega ondernemers is groot.
Ook sociale netwerken zoals LinkedIn, Twitter en Facebook zijn inmiddels “erkend” als professionele en zakelijke platforms. Inmiddels hebben we vele duizenden volgers en connecties op deze ontmoetings- en informatieplaatsen. Wij worden daardoor steeds vaker spontaan uitgenodigd door relaties van onze relaties om eens langs te komen. New business mogelijkheden. In het verleden kregen we geen kans om bij deze nieuwe relaties op de koffie te gaan.
Als netwerkspecialisten heeft dit aspect voor ons een dubbele lading. Zowel in techniek als in nieuwe contactmomenten omarmen wij alle vormen van netwerken. Wij hebben het afgelopen jaar enorm veel tijd, energie en geld gestopt in al deze contactmogelijkheden. Met een bijzonder resultaat: Op donderdagavond 10 januari ontvingen wij de onderscheiding “Ondernemer van het jaar 2012 in Zeewolde”. Niet in de laatste plaats door onze actieve aanwezigheid op alle Flevolandse netwerkevenementen en onze communicatiestromen via de Sociale Media. Het nieuws over onze prijs ging razendsnel door Flevoland met als resultaat een stroom aan felicitaties, bloemen, taarten, kaarten, mail en inmiddels de eerste nieuwe klanten.
Zorg er dus voor dat u, met uw onderneming, aanwezig bent op zoveel mogelijk platvormen om contacten te leggen. Wees, net als ons, ambitieus, gedreven, inspirerend, ondernemend en oprecht.
Tot de volgende netwerkbijeenkomst of op Social Media.
Met digitale groet,


Ferry Schrijnewerkers


Loko IT-specialisten
www.loko.nl