Afbeelding
AlmereZaken

Bedrijfsleven omarmt Vis à Vis

Algemeen

Theatergezelschap Via à Vis is vorige maand gestart met het tweede seizoen van de voorstelling HaRT. Traditiegetrouw was de ouverture van het buitenspektakel de ‘draagkrachtavond’ waarin dit keer vrijwilligers gratis naar de voorstelling konden. Hun kaartjes werden betaald door 16 Almeerse bedrijven. De band tussen het theatergezelschap en het bedrijfsleven wordt steeds hechter.


“Ieder jaar organiseren we zo’n gratis avond voor mensen die niet zo makkelijk naar het theater kunnen. Dat is onze manier van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. “Tot vorig jaar gingen de acteurs na afloop dan met de hoge hoed langs, maar dit keer werden de kaarten betaald door 16 Almeerse bedrijven”, zegt zakelijk leider Ineke Rutgers van Vis à Vis. “Geweldig, want op die manier snijdt het mes aan twee kanten. Het publiek is onze ambassadeur. Wie de voorstelling namelijk ziet, wordt enthousiast en nodigt relaties graag uit. Dat geldt ook voor bedrijven. Dat is goed voor ons, want zo trekken we meer toeschouwers. Maar ook voor het bedrijfsleven. Relaties ontvangen vrijkaarten die gedurende het hele seizoen kunnen worden gebruikt. De relaties worden persoonlijk welkom geheten en een avond getrakteerd op ons buitentheaterspektakel. Er is een mogelijkheid tot dineren. Bijna zonder uitzondering is iedereen enthousiast. Dat wordt erg op prijs gesteld.”
Wethouder Ben Scholten van Economische Ontwikkeling was begin mei persoonlijk aanwezig om de bedrijven én de vrijwilligers welkom te heten. “Scholten is zowel wethouder Economische Ontwikkeling als Cultuur. Dat komt dus mooi uit”, stelt Rutgers.

Tevreden


De wethouder kan tevreden zijn met Vis à Vis, want het theatergezelschap voldoet ruimschoots aan de subsidie-eis dat er voor 30% eigen inkomsten gezorgd moet worden. “Wij zitten op 59% eigen inkomsten.” Vorig jaar bezochten 28.000 bezoekers de voorstelling. Wegens die grote belangstelling is HaRT nu opnieuw te zien in het nieuwe woongebied Duin bij Almere Strand.
Daar kan je dus mee voor de dag komen”, aldus Rutgers die de toekomst van Vis à Vis zonnig inziet. “We hebben met de bekende hoogleraar economie Arjo Klamer een planning voor de komende vier jaar neergezet. Daarin hebben we vastgesteld dat we bedrijven op maat bedienen. Sommigen gebruiken dus de vrijkaartjes, anderen leven een bijdrage in de vorm van materialen. Er is veel mogelijk.”
En een aantal bedrijven zorgde dus in mei ervoor dat vrijwilligers van de VMCA, VoedselLoket Almere, Vrijwilligers, Stichting AAP en Alle Goeds Vakanties een onvergetelijke avond beleefden. “Want dat hoort bij Vis à Vis”, zegt Rugters. “We zijn een maatschappelijk gezelschap dat ook voormaatschappelijke thema’s kiest.”

In kader:
HaRT - Uniek buitentheater
Locatietheatergezelschap Vis à Vis bestaat inmiddels 23 jaar en heeft zich meester getoond in theatraal spektakel in de openlucht en de kunst van het overdrijven. Tot en met zondag 14 juli speelt Vis à Vis ‘HaRT’: een spectaculaire liefdesgeschiedenis in het bizarre decor van een moderne milieuboulevard. Groot materieel en vernuftige techniek worden ingezet. Niet alleen het afval maar ook de liefde krijgt een ongekend tweede leven. Kijk op www.voorstellinghart.nl.

Afbeelding