Afbeelding
AlmereZaken

Ondernemerschap centraal bij opening hogeschooljaar Windesheim Flevoland

Algemeen

Leren is ondernemen. Dat is het motto van de opening van het hogeschooljaar 2013-2014 van Windesheim Flevoland. Ondernemerschap wordt al op de opleiding gestimuleerd en er is veel aandacht voor ondernemersvaardigheden en praktijkervaring. Tijdens de opening van het hogeschooljaar op 5 september gaan studenten en prominenten hierover met elkaar in gesprek. Elisabeth van den Hoogen, freelance journalist en debatleider, presenteert de opening van het hogeschooljaar.

“Als de economie tegenzit, moeten studenten zich maximaal voorbereiden op hun toekomst. Een goede opleiding en een flinke dosis praktijkervaring dragen eraan bij om hun kansen op de arbeidsmarkt te vergroten.” 
Dat zegt Albert Cornelissen, voorzitter van het College van Bestuur van Windesheim in zijn openingsrede. Hij gaat dieper in op de afstemming van het onderwijs dat de hogeschool aanbiedt op de beroepspraktijk.

Flevoland heeft een echt ondernemersklimaat. Onder de beroepsbevolking zijn er relatief veel ondernemers. En dat is niet voor niets, in Flevoland krijg je als ondernemer alle ruimte. Annemarie Jorritsma, burgemeester van Almere, gaat in gesprek met studenten over wat Flevoland hen heeft te bieden. De studenten zelf vertellen over hun samenwerking met Flevolandse bedrijven.

Vervolgens interviewen debatleider Van den Hoogen en studenten uit de zaal David Manten, directeur van thermoplastische componentenfabriek DTC over ondernemerschap. Denk aan: hoe word je een succesvolle ondernemer en hoe draagt onderwijs hieraan bij?
Hans Junggeburt, arbeidssocioloog en eigenaar van consultancy bureau JC, is de laatste spreker. Hij verbindt het onderwijs met het werkveld door in te gaan op de ontwikkelingen op de Flevolandse arbeidsmarkt en hoe studenten hierop kunnen anticiperen.

Na de opening van het hogeschooljaar houdt StudentInAlmere een informele borrel in de foyer van de schouwburg.