Afbeelding
AlmereZaken

Genomineerden ‘Onderneming van het Jaar 2013’ bekend

Algemeen

LeasePlan Nederland, Okkerse & Schop advocaten en Grundfos Nederland zijn genomineerd voor de titel ‘Onderneming van het Jaar 2013’. Dit is de hoogste onderscheiding voor het lokale bedrijfsleven in Almere. De Almeerse bedrijven zijn door een jury van vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven, onder voorzitterschap van wethouder Ben Scholten van Economische Ontwikkeling en Cultuur, bekend gemaakt. Wie van deze drie de Almeerse Onderneming van het Jaar wordt, maakt Ben Scholten bekend tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Almere en de Vereniging Bedrijfskring Almere (VBA) op donderdag 2 januari 2014.

LeasePlan Nederland is een dochteronderneming van LeasePlan Corporation is actief  in 31 landen verspreid over 4 continenten. LeasePlan onderscheidt zich met een uitgesproken mening over mobiliteit. LeasePlan Nederland beschouwt de (zaken)auto als de belangrijkste pijler onder mobiliteit – en is daarmee een van de essentiële pijlers onder onze economie. Tegelijkertijd pleit LeasePlan ervoor dat autorijden slimmer, schoner en efficiënter moet worden. Slimmer, door het autoverkeer beter te spreiden over de dag. Schoner, door in te zetten op energiezuinige en intelligente autotechniek. Efficiënter, door zakelijk verkeer op alternatieve manieren te organiseren.

Okkerse & Schop advocaten is een advocatenkantoor wat in de huidige vorm al sinds 1997 bestaat. Het kantoor heeft verschillende takken van sport waaronder, ondernemingsrecht, arbeidsrecht, verzekeringsrecht, huurrecht en insolventierecht. Hieraan is recentelijk de schuldhulpverlening aan (ex) ondernemers aan toegevoegd. Met haar 2 vestigingen in Almere en Lelystad is zij het grootste advocatenkantoor van Flevoland. Ten aanzien van schuldhulpverlening aan (ex) ondernemers is Okkerse & Schop Advocaten het eerste Nederlandse advocatenkantoor met een NVVK (Nederlandse vereniging van volkskredieten) lidmaatschap. Het kantoor heeft een niche in het schadeverzekeringsrecht en behoort in dat segment tot de top van Nederland.

Grundfos Nederland is een van oorsprong Deense bedrijf dat met haar Nederlandse verkoopkantoor Grundfos Nederland B.V. sinds 2007 in Almere gevestigd is op bedrijventerrein Veluwsekant. Met ruim 100 medewerkers wordt er dagelijks hard gewerkt om haar doelstelling te behalen nl. “ wereldleider te blijven in pompen en geavanceerde pompoplossingen en een trendsetter te zijn in watertechnologie”. Pompsystemen die ons drinkwater leveren, afvalwater afvoeren en productie eenheden in fabrieken aandrijven. Grundfos maakt jaarlijks 16,5 miljoen pompen waarbij de installatie van nieuwe pompen zich binnen 1,5 jaar heeft terugverdiend door energiebesparing. Grundfos draagt bij aan wereldwijde duurzaamheid met baanbrekende technologieën die de kwaliteit van leven voor mensen verbeteren en de aandacht voor de planeet vergroten. Zo leveren ze een bijdrage aan wereldwijde duurzaamheid en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen via diverse projecten met o.a. het Deense Rode Kruis en projecten als bijvoorbeeld “Bring water 2 life” waar in Kenia gratis waterpompen worden geplaatst.

De prijswinnaar ontvangt een cheque van 5.000 euro te besteden aan een maatschappelijk doel dat met Almere te maken heeft. Bovendien is de winnaar automatisch genomineerd voor de Flevopenning, dit is de provinciale versie van Onderneming van het Jaar.