Afbeelding
AlmereZaken

Almere Vandaag wordt opgeheven

Algemeen

Per 1 mei wordt de huis-aan-huiskrant Almere Vandaag opgeheven. Uitgever HDC (Holland Media Combinatie)  heeft daartoe besloten. De oorzaak ligt volgens de organisatie in een tekort aan adverteerders in de lokale markt.

Almere Vandaag was elf jaar geleden het eerste gratis regionale dagblad van Nederland. De formule bleek echter niet rendabel.In 2012 besloot de uitgever al om de editie op dinsdag te schrappen en werd besloten tot een fusie met het huis-aan-huisblad De Almare. Ook die ingreep maakte de fusiekrant kennelijk nog niet rendabel. De HDC komt terug met een nieuwe uitgave onder de titel Almere Dichtbij. De krant zal tweewekelijks verschijnen op woensdag en zaterdag. Daarmee maakt het concern weer een huis-aan-huiskrant in de oude formule van het Groene Weekblad dat ook twee keer per week verscheen.

De halvering van het aantal verschijningsdagen heeft ook gevolgen voor het personeel. De redactie wordt met 1,4 fte verminderd. Hoeveel fte’s er verdwijnen in de ondersteunende afdelingen is niet bekend gemaakt.
De inkrimping heeft ook gevolgen voor de bezorgers van de krant. Afgelopen vrijdag ontvingen zij een brief dat de wijken op donderdag en vrijdag komen te vervallen.