Afbeelding
AlmereZaken

CMO Flevoland verbonden aan innovatiefabriek

Algemeen

Maandag  hebben Gezondheid en Welzijn Innovatiecentrum Almere (GWIA) en CMO Flevoland, Centrum voor Maatschappelijke Ontwikkeling getekend voor samenwerking. Zij gaan elkaar versterken bij innovaties voor Gezondheid & Welzijn in Nederland.

Het GWIA is een fysiek en digitaal innovatiecentrum (innovatiefabriek) in Almere. In het GWIA wordt continue research en innovatie op het gebied van Gezondheid & Welzijn gefaciliteerd. Dat gebeurt door onderwijs, bedrijfsleven, overheden en burgers bij elkaar te brengen. Het GWIA ondersteunt bij het opstarten van projecten, verbindt partijen, zoekt mee naar financiering en biedt fysieke research en innovatiefaciliteiten.

CMO Flevoland
User oriënted development staat centraal binnen GWIA. Dat betekent dat de user (gebruiker) een belangrijke rol heeft. CMO Flevoland betrekt eindgebruikers vanaf het begin tot het eind bij het ontwikkelen van innovatieve oplossingen in zorg en welzijn. Zo zorgt CMO Flevoland er samen met de innovatiefabriek voor dat er oplossingen uitgewerkt worden waar vraag naar is en die gebruiksvriendelijk zijn. Met andere woorden: duurzame oplossingen werken pas echt wanneer de mensen die de oplossing nodig hebben continu betrokken zijn.
GWIA maakt Flevoland de plek van innovaties voor gezondheid en welzijn. Dit is de plek waar nieuwe initiatieven tot uiting komen en het hele proces van idee naar eindproduct gerealiseerd wordt.