Afbeelding
AlmereZaken

Bijeenkomst: Metropoolregio en Europa

Algemeen

Woensdag 15 juni wordt in het WTC Almere een interactieve sessie gehouden over de kansen van de metropoolregio Amsterdam (MRA) in Europa. De presentatie is in handen van Wouke van Scherrenburg. Ook komen sprekers aan het woord. Onder hen ex-minister Wouter Bos en burgemeester Franc Weerwind. 

Bij deze inspiratiebijeenkomst wordt ingezoomd op een tweetal thema’s waar de regio en Almere in Europa sterk op inzetten:
• Gezondheid: Op dit moment worden mensen wel ouder, maar het aantal gezonde levensjaren neemt niet toe. Focus in het programma op preventie, gezond voedsel, een groene leefomgeving en vernieuwing van de gezondheidszorg.
• Digitale connectiviteit: Digitale start-ups veranderen de wereld in rap tempo. De MRA richt zich daarbij op het begrijpen en toepassen van big-data, het ontwikkelen van duurzame datacenters en het creëren van veilige dataopslag.
Sprekers zijn:
• Franc Weerwind, (burgemeester Almere en trekker binnen de Board van de uitdaging Digitale Connectiviteit) over de inzet van Almere op eHealth en Big Data.
• Wouter Bos, (bestuursvoorzitter VUmc) over zijn visie op Europa en de best practice Eatris VUmc Imaging Centre. Hoe laat je zo’n excellente onderzoeksfaciliteit in je regio landen?
• Thijs van der Plas (directeur-generaal Europese Samenwerking bij het ministerie van Buitenlandse Zaken) over het bijna voltooide EU-voorzitterschap en de kansen voor regio’s in Europa.
• Nina Tellegen, (directeur Amsterdam Economic Board) over de inzet van de Board opGrootstedelijke Uitdagingen en de aansluiting van de Metropoolregio Amsterdam op Europese kansen.
• Pitches van Henk Jan Vink, over de Almeerse inzet op Big Data en Europa in het Big Data Value Centre en Sietse Dugour van het Gezondheid & Welzijn Innovatiecentrum Almere (GWIA) over de Almeerse inzet op eHealth in Europa.

Voor wie?
Deze sessie is speciaal bedoeld voor bestuurders, raadsleden, statenleden en ambtenaren uit de Metropoolregio Amsterdam. Om hen meer inzicht te bieden in wat er komt kijken bij strategische inzet op Europa en innovatie, en hoe we als regio gezamenlijk ons Europese profiel verder kunnen versterken.

Aanmelden
Aanmelden kan hier tot 10 juni. Wees op tijd want er is een beperkt aantal plaatsen. Meer informatie: Rik Bleeker, via r.bleeker@amecboard.com.
De inloop is vanaf 14.15 uur. 15.00 – 17.30 uur incl. netwerkborrel

Afbeelding