Afbeelding
AlmereZaken

Ford dealer Schurer-Kamphuis bezoekt klanten‘Buitendienst neemt klant veel werk uit handen’

Algemeen

Wie het in het oog springende bedrijf Ford dealer Schurer-Kamphuis aan de De Strubbenweg op Veluwse Kant in Almere binnenwandelt, voelt zich direct welkom. Een vriendelijke receptioniste staat meteen klaar om de bezoeker verder te verwijzen. De klant merkt meteen dat hij gezien en gewaardeerd wordt. Dit gevoel is al bijna zestig jaar de basis van het Flevolandse familiebedrijf, dat gevestigd is in Almere, Lelystad en Dronten.


Ford Schurer-Kamphuis is inderdaad een echt familiebedrijf met een lange historie. Het bedrijf gaat terug naar zestiger jaren in de vorige eeuw. Ooit is het bedrijf gestart als de firma Kamphuis in Biddinghuizen. Het was van origine een smederij. Daarna werd het een mechanisatiebedrijf en daarna Simca-dealer. En uiteindelijk is het Forddealer geworden.

Buitendienst

Het familiegevoel in het bedrijf vertaalt zich in de bedrijfsvoering. “We kennen de meeste klanten goed en daarom keren ze ook altijd terug”, zegt salesmanager Theo van Putten. “En nu breiden we dat gevoel verder uit met een buitendienst. We gaan naar de klanten toe, we gaan hen bezoeken. Daartoe hebben we met drie gepassioneerde medewerkers de buitendienst geformeerd. Edwin Lucassen en Marcel Vroom gaan de bedrijven bezoeken met een wagenpark met grijze kentekens en Nick Kok neemt de klanten met een wagenpark met gele kentekens onder zijn hoede. Twee mensen voor grijze kentekens omdat dat al jaren een specialisatie van Ford Schurer-Kamphuis is.”
Tijdwinst

Ford Schurer-Kamphuis start met het bezoeken van het eigen klantenbestand. “MKB’ers hebben het echt druk. Die vinden het fantastisch als we langs komen als het gaat om de keuze van een wagenpark”, zegt Van Putten. “Daarbij is het prettig als we op bezoek komen en de klant niet meteen zijn bedrijf hoeft te verlaten om naar ons toe te komen.”
Verder ontwikkelt Ford Schurer-Kamphuis een plan van aanpak om persoonlijk contact te leggen met bedrijven die nog geen klant zijn.
Met dit buitendienst-team gaat Ford Schurer-Kamphuis dus extra service bieden. “Door de klanten te bezoeken en hen te adviseren over Ford-wagenparken, nemen we hen veel werk uit handen”, vertelt Van Putten enthousiast .”Daarbij besparen de ondernemers ook tijd. Die tijd kunnen ze dan weer in hun eigen bedrijf steken. Als het wagenpark van Ford komt, dan regelen wij alles voor hen, op locatie bij de klant en in onze vestigingen.”
Ford Store

Ford streeft er naar om vijftien Ford-stores te realiseren in Nederland. Er zijn er al negen. Ford Schurer-Kamphuis is er daar een van. Theo van Putten: “In een Fordstore is alles te zien wat Ford in huis heeft. Alles wat in Europa van Ford te koop is, is bij ons te zien. Tot de Mustang aan toe.” Van Putten loopt naar een rode Mustang toe. “Kijk, dit vind je niet bij iedere Forddealer.” De salesmanager lacht: “Mensen komen hier zelfs binnen om zich met dit prachtstuk op de foto te laten zetten.”
Ford Schurer-Kamphuis
De Strubbenweg 12
1327 GE Almere
Telefoon: 036-5334500.
Openingstijden
Maandag - Vrijdag: 08:30 - 18:00 uur
Donderdag koopavond: 18:00 - 21:00 uur
Zaterdag : 09.00 - 17.00 uur
E-mail
verkoop@schurer-kamphuis.nl
Website:
www.schurer-kamphuis.nl/almere