Afbeelding
AlmereZaken

Broodje Hagelslag geopend op Gooisekant

Algemeen

GOOISEKANT – In het pand van Almere Offices aan de Transistorstraat 31 heeft stichting Broodje Hagelslag de eigen lunchroom geopend, met een echte baristo. Iedereen is welkom bij Broodje Hagelslag voor koffie, lunch of een lekkere snack.


De stichting Broodje Hagelslag helpt jongeren die door omstandigheden buiten de samenleving dreigen te vallen, om weer mee te leren doen in de maatschappij. Cindy Hoebdar van de stichting heeft de oude, kille kantine van het bedrijfsverzamelpand aan de Transistorstraat omgetoverd tot een warme en knusse lunchroom die een echt huiskamergevoel uitstraalt. “We verzorgden wel eens de catering bij evenementen. Maar ik was al anderhalf jaar bezig met het zoeken naar een vaste locatie en dit is een heerlijke plek om van start te gaan”, zegt Hoebdar die iedereen graag in haar lunchroom verwelkomt. “We zijn gevestigd op bedrijventerrein Gooisekant, dus ondernemers kunnen hier terecht voor zakelijke gesprekken onder het genot van een goede kop koffie of een lunch. Eigenlijk kan alles. In de middag maken we hapjes en als er speciale wensen zijn, verzorgen we die ook. ”
In de lunchroom werken jongeren die dagbesteding krijgen. “Het zijn jongeren die in het leven tegen teleurstellingen zijn aangelopen. Ze hebben de school niet afgemaakt, of hebben geen baan. Via Broodje Hagelslag leren ze weer om regelmaat in het leven aan te brengen, in een veilige omgeving. Het is geweldig dat we op deze manier een steentje kunnen bijdragen. We hebben om die reden de lunchroom ook zo gezellig ingericht. Iedereen moet zich hier thuis voelen: de jongeren die er werken en de gasten die hier verblijven.”
Broodje Hagelslag is geopend van 9.00 tot 17.00 uur. Op verzoek zijn andere wensen mogelijk.