Afbeelding
AlmereZaken

Jongeren speeddaten met werkgevers op event Werk!

Algemeen

Jongeren met afstand tot de arbeidsmarkt dichter bij die arbeidsmarkt brengen. Dat was het doel van het event Werk! dat op donderdag 6 april plaatsvond in KAF. Werkgevers maakten door middel van speeddates kennis met werkloze jongeren om zo’n dertig vacatures vervuld te krijgen.


Het event werd georganiseerd door Unibail-Rodamco in samenwerking met, Emma at Work, Mind at Work en WST Almere. Werkgevers in Flevoland waren voorafgaand aan het event opgeroepen hun vacatures voor deze doelgroep beschikbaar te stellen. Zo’n zestien werkgevers gaven daaraan gehoor. Eén van hen is Janine Hopman van horeca cateringbedrijf Albron bij Center Parcs. Zij voerde gesprekken met diverse kandidaten voor de vacature van keukenmedewerker. “Ik heb vandaag zeven kandidaten gesproken. Daar zit zeker iemand voor ons bij. We werken vaker met mensen uit een bijzondere doelgroep. We merken dat wanneer je ophoudt met het denken in beperkingen, dat je dan juist de mogelijkheden gaat zien. En dat loont. Wij zien het steeds weer dat wanneer we deze medewerkers de ruimte geven en ze op de juiste plek inzetten, dat ze zich ontplooien tot werknemers die met 100% inzet en enthousiasme hun werk doen.”
De organisatie kijkt terug op een geslaagd event. “We weten natuurlijk nog niet hoeveel matches er zijn gemaakt, maar ik vond de sfeer in ieder geval heel positief.”, aldus Mark van Dongen werkzaam voor Unibail-Rodamco als Shopping Center Manager van Citymall Almere. De komende drie maanden worden alle jongeren nog individueel gecoacht om ze zo écht verder te helpen in hun carrière.”