Afbeelding
AlmereZaken

Daling WW-uitkeringen in Flevoland

Algemeen

Eind april 2017 is het aantal lopende WW-uitkeringen in de provincie Flevoland uitgekomen op 10.723 ( -3,4%). Eind vorige maand waren er nog 11.099 lopende uitkeringen. Landelijk daalde het aantal WW-uitkeringen met -3,2% en kwam hiermee in april 2017 uit op 401.483. Vooral de sectoren uitzendbedrijven (-6,7%) en bouwbedrijf (-11,0%) droegen in Flevoland in de maand april bij aan deze daling van het aantal uitkeringen.

Sterkste daling bouwnijverheid
In vergelijking met een jaar geleden is het aantal WW-uitkeringen in de provincie Flevoland met 10,8% gedaald. In Nederland als geheel was de daling iets sterker met -12,8%. De daling van het aantal uitkeringen is verspreid over alle sectoren te zien. De enige sector in Flevoland waar het totaal aantal WW-uitkeringen ten opzichte van een jaar geleden toenam was het bankwezen (+1,2%). De sterkste daling is te zien in het bouwbedrijf, waar het aantal lopende WW-uitkeringen daalde met -36,4%. De afname is toe te schrijven aan het herstel van de werkgelegenheid in de bouw door de aantrekkende economie. Ook in de gezondheidszorg en welzijn (-16,2%) en de uitzendbedrijven (-20,2%) is de daling hoger dan gemiddeld.

In Almere was de daling van het aantal WW-uitkeringen 3,0%. Het WW-percentage, dat is het aantal WW-uitkeringen ten opzichte van de beroepsbevolking, komt in de provincie Flevoland uit op 4,9%. Dat is iets hoger dan het landelijk gemiddelde van 4,5%. D