Afbeelding
AlmereZaken

Netwerk Flevolandse Zakenvrouwen viert 12,5-jarig bestaan

Algemeen

Het netwerk Flevolandse Zakenvrouwen bestaat dit jaar 12,5 jaar. Ondanks de corona-maatregelen lukte het toch om dit jubileum feestelijk te vieren. Gastsprekers waren onder meer Maaike Veeningen (wethouder Economische Ontwikkeling) en oud-burgermeester Annemarie Jorritsma.  

 

De eerste spreekster van de avond was wethouder Maaike Veeningen. “Wij vrouwen zijn sneller geneigd om ‘sorry’ te zeggen”, waren de eerste woorden van Maaike. “Sorry dat ik je nog niet heb teruggebeld, sorry ben ik te laat? En sorry maar ik moet nu echt naar huis om de kinderen in bed te leggen. Hier moeten we mee ophouden. Het is nergens voor nodig.”

 

Jorritsma
Na Maaike Veeningen werd het woord gegeven aan oud-burgemeester van Almere, Annemarie Jorritsma. Zij gaf onder andere het volgende antwoord op te vraag: Hoe pakken wij als vrouwen een positie in bestuurlijke functies en de politiek? “Wij vrouwen willen in alles de beste zijn. De beste minnares, werkneemster, moeder, vriendin, luizenmoeder, zus, kokkin en dan ook nog het huis spik en span aan de kant. Dames, ik kan jullie vertellen, dat gaat niet lukken. Er zullen aspecten zijn die je moet laten vallen om de positie te pakken waarin jij jezelf het beste kunt profileren”, aldus Jorritsma. “Maar ik kan jullie één ding vertellen, hoe hoger je positie, hoe meer je baas wordt over je eigen agenda en dus je eigen tijd. Wij vrouwen moeten onze positie pakken.”

 

Intervisie 
Het was voor het Netwerk Flevolandse Zakenvrouwen een uitdaging om juist in tijden van verplichte social distancing toch hun visie ten uitvoer te brengen. Secretaris Brigitte Hulscher laat weten: “Als netwerk zijn we nog steeds een beetje zoekende naar hoe wij er in deze tijd toch voor jullie kunnen zijn. Met de beperkingen op fysieke bijeenkomsten blijft dit lastig. Toch weten we dat we er ook als netwerk online voor elkaar kunnen zijn. Zo draaien onze intervisiegroepen sinds de kick off geheel via videobellen en hebben wij onze zichtbaarheid een impuls gegeven op Facebook, LinkedIn en Instagram. Netwerken doen onze leden met elkaar in onze besloten Facebook groep.”

Netwerk Flevolandse Zakenvrouwen is nog op zoek naar vrouwen die interesse hebben in een nieuwe interviesegroep. Wil jij meedoen? Stuur dan een e-mail naar info@flevolandsezakenvrouwen.nl.