De Challenge Almere-Amsterdam. (Foto: aangeleverd)
De Challenge Almere-Amsterdam. (Foto: aangeleverd)

Doe mee met de Rabo Business Relay tijdens Challenge Almere-Amsterdam

Algemeen

Je collega’s en andere bedrijven op een andere manier leren kennen? Een keer geen ‘vrijmibo’ maar samen bootcampen, zwemmen, een stuk fietsen of een rondje hardlopen? Sportief bezig zijn en gezamenlijk voorbereiden op een deelname aan de Rabo Business Relay? Die Rabo Business Relay is een ultrakorte triathlon in estafettevorm, die op 9 september plaatsvindt tijdens Challenge Almere-Amsterdam, het grootste sportevent van de provincie Flevoland en de een na oudste triathlon van de wereld.

Alle deelnemers - onderverdeeld in teams van drie personen - volbrengen 380 meter zwemmen in het Weerwater, 7 kilometer fietsen rondom datzelfde Weerwater en vervolgens 2 kilometer (hard)lopen door het centrum van Almere-Stad. Aan het eind volgt uiteraard een klassement, waarin te zien is welke teams - en dus welke bedrijven - het snelst waren. “Maar dat is helemaal niet het belangrijkste”, aldus Richard Treffers die zich inzet om de Rabo Business Relay goed op de kaart te zetten. “Het belangrijkste is om mensen te activeren en om iedereen te stimuleren meer te bewegen. Vitaliteit is juist in deze gekke tijden extra belangrijk. Triathlon is een prachtige sport, maar tegelijkertijd is de Rabo Business Relay een geweldige manier om te netwerken. Wie de snelste is, maakt helemaal niet uit.

Triathlon is een prachtige sport, maar tegelijkertijd is de Rabo Business Relay een geweldige manier om te netwerken. Wie de snelste is, maakt helemaal niet uit.


Dat netwerken gebeurt onder andere tijdens de gezamenlijke trainingen - waar je als deelnemer aan de Rabo Business Relay automatisch aan mag meedoen - en natuurlijk tijdens het evenement zelf. “Jaarlijks doen er ongeveer honderd bedrijventeams mee, dus je ontmoet ontzettend veel bedrijven. Natuurlijk wordt er over sport gesproken, maar er kunnen ook mooie samenwerkingen en vriendschappen ontstaan.”

Dit jaar zet de Rabo Business Relay hard in op het nieuwe vitaliteitsprogramma. “In de door SenS Online Solutions gebouwde app creëren we een community waar deelnemers contact met elkaar kunnen hebben, waar ze een overzicht hebben van alle wekelijkse trainingen en clinics, én de app maakt iedereen zo enthousiast mogelijk richting de wedstrijddag op 9 september. Net als de afgelopen jaren, maken we er ook dit keer weer een prachtig evenement van.”

De wekelijkse trainingen zullen worden aangeboden door diverse vitaliteitspartners:

Club Pelikaan - Bootcamp

Martijn Kos en Wouter Smit zullen vanuit Club Pelikaan wekelijks bootcamp trainingen aanbieden. Smit was in 2019 een bodybuilder die meedeed met de Rabo Business Relay. Hij kwam er achter dat door alleen krachttraining zijn conditie minder was geworden. Daardoor heeft hij zich vorig jaar van bodybuilder tot triatleet getraind.

Fietswinkel Van der Linde Almere - Fietstrainingen

Tjardo Visser is mede-eigenaar van Fietswinkel Van der Linde Almere, maar weet als toptriatleet als geen ander hoe je voor een triathlon moet trainen. In 2019 was Visser met 8:41:12 uur de snelste Almeerder tijdens de Challenge Almere-Amsterdam (3.8 kilometer zwemmen, 180 kilometer fietsen, 42.2 kilometer hardlopen). Visser zal verschillende fietstrainingen verzorgen en daarnaast diverse fietschecks aanbieden.

Proschema – Hardlooptrainingen

Dennis de Knijff is een top hardloper (marathontijd 2:33:01 uur) die met Proschema laagdrempelige hardlooptrainingen verzorgt. Daarnaast heeft hij meerdere triathlons afgerond. De Knijff zal de wekelijkse hardlooptrainingen verzorgen.

Angelique van Tilburg - Zwemtrainingen

Angelique van Tilburg is al van kids af aan met de triathlonsport bezig. Naast zelf meedoen, coacht zij verschillende jeugdige toptalenten. Zwemmen is een sterk onderdeel van Van Tilburg: zij zal daarom verschillende zwemtrainingen verzorgen waardoor de deelnemers zich als vissen in het water voelen.

Ben je ook benieuwd naar de Rabo Business Relay en het vitaliteitsprogramma? Zie voor meer informatie: www.challenge-almere.com.