Afbeelding
AlmereZaken

Floriade: Het jaar van de realisatie

Algemeen

Floriade Expo 2022 laat een hoopvolle toekomst zien. Het biedt een podium aan nationale en internationale grootdenkers en innovators met groene oplossingen die onze steden leuker, leefbaarder en duurzamer maken. Een aantrekkelijk podium voor handelsdelegaties, vakgenoten en businessclubs, waar een breed, internationaal publiek op afkomt, waaronder 200.000 tot 300.000 zakelijke bezoekers.

Een unieke kans om als deelnemer, sponsor of leverancier jouw bijdrage aan de wereld-tuin-bouwtentoonstelling met de wereld te delen. De mogelijkheden zijn eindeloos als je bedenkt, dat je je in de kijker kunt spelen door je te associëren met Floriade, in jouw netwerken, in de publiciteit, als sponsor, door side events etcetera.Uit recent onderzoek onder potentiële bezoekers blijkt dat naast de bloemenpracht, tuinen en internationale inzendingen de thema’s Greening, Feeding, Healthying en Energising the City hoog scoren. Dit is ongetwijfeld mede geïnspireerd door de situatie rondom Covid-19 met meer aandacht voor gezondheid en groen.

We staan aan de vooravond van realisatie. Eind 2021 moeten we klaar zijn, zodat we de organisatie, het park en de logistiek kunnen gaan testen. Amvest en Dura Vermeer zijn druk met de inrichting van het terrein. Er wordt op grote schaal geplant. We zijn bezig met de aanbesteding van de horeca. Er zijn zeker kansen voor Almeerse en regionale bedrijven, mits ingeschreven in de inkoopportal, voldaan aan de voorwaarden, eisen en wensen en bovenal met een mooi en verantwoord product.

We krijgen per 1 juli het terrein overgeleverd van Amvest, Dura Vermeer en gemeente. De inzenders starten met het planten van hun kavel. Na de zomer gaat het echt los, met de inrichting van alle 192 kavels; nationale en internationale inzendingen, waaronder Duitsland, China, Japan en Qatar.

Tegelijkertijd lopen de aanbestedingen op het gebied van veiligheid en andere facilitaire zaken. Floriade Expo 2022 onderneemt zelf actie richting de ondernemers. Wij maken volledig gebruik van het inkoopplatform. Ondernemers, registreer je daar en zorg dat je maximale kans maakt om uitgenodigd te worden voor die diensten en producten, waarvoor wij externe kracht nodig hebben.

Kortom, het gaat goed met Floriade, we gaan het jaar van de realisatie in en we gaan aanbestedingen doen. Overzie je kansen in de aanloop naar, tijdens en ook na de Expo. Via de aanwezigheid van Floriade Expo 2022 kun je jouw bedrijf verder op de kaart zetten!

Pieter Cloo, Directeur Floriade Expo 2022

(Foto: aangeleverd)