Afbeelding
AlmereZaken

Panattoni start distributiecentrum Almere

Algemeen

Panattoni Nederland, onderdeel van Panattoni Europe, start met de ontwikkeling van een ultra modern logistiek distributiecentrum in Almere. De nieuwe locatie van 23.423 m2 bestaat uit een hal van 19.666 m2, 2.161 m2 kantoor en 1.596 m2 mezzanine. Er worden 22 loading docks en 5 overheaddeuren gerealiseerd met 251 parkeerplaatsen op eigen terrein. De oplevering van het distributiecentrum is gepland in het eerste kwartaal 2022 en is beschikbaar voor verhuur.

De opzet is flexibel, waardoor ook deelverhuur mogelijk is vanaf 4.479 m2. Het nieuwe en ultramoderne distributiecentrum wordt geheel naar de BREEAM Very Good standaard gebouwd.

Distributiecentrum Almere komt op bedrijventerrein Stichtsekant, 30 kilometer van Amsterdam en Utrecht. Daarnaast zijn binnen een straal van 30 minuten rijden, 4 miljoen mensen bereikbaar. De ligging is ideaal met de aansluitingen op de A27 en A6/A1 op respectievelijk 2 en 8 kilometer afstand. Jeroen Gerritsen, Algemeen Directeur Panattoni Nederland: “Wij zijn gelukkig dat wij dit nieuwe distributiecentrum kunnen realiseren op deze strategisch en centrale locatie. Dit is ons vijfde project in Nederland, 12 maanden nadat Panattoni naar Nederland is gekomen.”

Strategische ligging

Gerritsen vervolgt: “Distributiecentrum Almere is een belangrijk logistiek knooppunt vanwege de strategische ligging ten opzichte van Utrecht en Amsterdam en Almere zelf met bijna 215.000 inwoners. De positie als nationale distributie hub is inmiddels gevestigd en gezien de enorme ontwikkeling van het online winkelen, zien wij ook nieuwe kansen voor zowel last-mile als e-fulfilment op deze locatie. Het distributiecentrum is uitermate geschikt voor bedrijven die graag een representatieve moderne faciliteit willen in het hart van Nederland. Om in te spelen op de nieuwe online vraag kunnen wij het gebouw gemakkelijk indelen in kleinere units van circa 4.500 voor fijnmazige distributie. Daarmee bieden we flexibel ruimte aan van circa 23.000 m2 tot 4.500 m2 en alles dat daartussen zit.”

Industrial Real Estate

Panattoni Nederland is onderdeel van Panattoni Europe, marktleider in industrial real estate in Europa. Panattoni heeft reeds 10 miljoen m2 in Europa ontwikkeld en is de meest actieve ontwikkelaar sedert 15 jaar in dit marktsegment. Het is hun missie om lokale bedrijven te ondersteunen met het leveren van multifunctionele, built-to-suit warehouse projecten. Panattoni implementeert duurzame ontwikkel-concepten en creëert een nieuwe standaard voor haar distributiecentra in Europa. Meer informatie is te vinden op: www.panattonieurope.com/nl/almere

(Foto: aangeleverd)