Afbeelding
AlmereZaken

Rijkswaterstaat toetst kabelbaangondels in huidige vorm

Algemeen

De gondels van de kabelbaan die over de A6 naar het Floriadeterrein gaan worden in de huidige vorm door Rijkswaterstaat getoetst of ze voldoen aan de vergunningsaanvraag.

Dat zegt woordvoerder Annemarie Gerards van de Floriade. In de vergunningsaanvraag staat dat de reizigers in de gondels niet vanaf de weg zichtbaar mogen zijn. De gondels die momenteel worden gebruikt lijken wel een inkijkje te bieden in de cabines. Gerards wil dat laatste niet beamen. “Dat is een interpretatie. Maar zoals de gondels op dit moment worden gebruikt zullen door Rijkswaterstaat getoetst worden of ze voldoen aan de vergunningsaanvraag.”In de vergunningsaanvraag staat dat de inzittenden van de gondels vanaf de A6 niet zichtbaar mogen zijn. Algemeen werd aangenomen dat ze zouden worden voorzien van een folie waarmee inzittenden wel naar buiten kunnen kijken, maar andersom niet zichtbaar zijn. Gerards: “Er zijn ook andere manieren om waarop toch kan worden voldaan aan de vergunningsaanvraag. Rijkswaterstaat gaat dat testen. We wachten hun oordeel af.”

Rijkswaterstaat

Er is veel te doen omtrent de kabelbaan. Zo was er tumult over de vergunningsaanvraag en is er kritiek over de verkeersveiligheid, onder meer van Veilig Verkeer Nederland. Rijkswaterstaat stelde eerder dat de inzittenden van de gondels daarom niet zichtbaar mogen zijn, dat ze afgesloten moeten zijn en dat er ook geen reclame op de gondels mag komen.