Transmission Almere
Transmission Almere

TransMission Almere; logistiek maatwerk voor elke transportwens

Bedrijfsprofiel

TransMission Almere, onderdeel van het TransMission netwerk, verzorgt de Benelux distributie voor bedrijven in de regio Amsterdam, Schiphol, ’t Gooi en Flevoland. Dagelijks is de organisatie bezig met het ophalen, sorteren en uitleveren van goederen. “We onderscheiden ons van andere transporteurs doordat we naast stukgoed en pallets ook goederen met afwijkende maten vervoeren,” aldus André Groot, vestigingsmanager van TransMission Almere.

Overnight levering

Onze chauffeurs krijgen de vrijheid hun routes zelf aan te passen

Om de service van overnight levering te kunnen waarborgen doorloopt TransMission continu dezelfde cyclus, bestaande uit; het ’s middags ophalen van goederen die ’s nachts gesorteerd worden voor de last mile levering. Aan de hand daarvan wordt de planning voor de volgende dag gemaakt. “We werken zoveel mogelijk met vaste chauffeurs op vaste routes omdat dat de efficiëntie enorm bevorderd. Onze chauffeurs krijgen ook de vrijheid hun route aan te passen als dat beter werkt.” De chauffeurs kennen de route en hun contactpersonen bij de bedrijven waar ze leveren. Bovendien zijn de chauffeurs vaak het beste op de hoogte van bijvoorbeeld wegwerkzaamheden, wijzigingen in openingstijden van bedrijven en andere factoren die de levering mogelijk beïnvloeden.

Niemand heeft tijd om de hele dag op een levering te wachten

TransMission maakt het mogelijk vrij specifieke levertijden met klanten te communiceren. Zo hanteert de organisatie bloktijden van 2 uur voor de middag en bloktijden van 2 uur na de middag en is de informatie in de track and trace van leveringen altijd up to date en nauwkeurig. “We begrijpen dat dat fijn is voor bedrijven, want niemand heeft tijd om de hele dag op een levering te wachten.”

Directe levering

Naast overnight levering verzorgt TransMission ook directe leveringen. “Voor bedrijven die grote leveringen willen verzenden bieden wij directe levering. We maken dan een afspraak met de klant om de levering op te halen, en bezorgen die vervolgens direct op het afleveradres. De tussenstop op het depot waar goederen gesorteerd worden voor de last mile valt dan dus weg vandaar dat het ook vaak voor kwetsbare goederen wordt ingezet of voor zendingen welke met spoed geleverd dienen te worden. ” aldus Groot.

TransMission netwerk

Met 32 trekkende eenheden, bestaande uit zowel grote vrachtwagens als kleinere bestelbussen en alles daartussenin, en een aantal vaste charters uit andere bedrijven kan TransMission Almere grote hoeveelheden pakketten en pallets verwerken. Toch is dit slechts een fractie van het TransMission netwerk in z’n geheel. Met 18 vestigingen en circa 1200 medewerkers in de Benelux is TransMission het grootste samenwerkingsverband van zelfstandige transport- en distributiebedrijven in de Benelux. Dagelijks verwerkt de organisatie zo’n 20.000 specifieke zendingen voor uiteenlopende bedrijven.

Kennis delen

Omdat de TransMission serviceformule, bestaande uit een aantal uniforme afspraken tussen de vestigingen die allen een hoog serviceniveau garanderen, de basis is voor het kwaliteitsniveau van heel TransMission netwerk komt vestigingsmanager Groot elke twee weken via Teams samen met alle vestigingsmanagers van het TransMission netwerk. Tijdens deze meetings wordt kennis gedeeld en worden ervaringen van de verschillende depots uitgewisseld. “Hier ligt voor mij wel de kracht van het TransMission netwerk. Niet iedereen weet alles, maar samen hebben we een gigantische hoeveelheid kennis in huis.” Verduurzaming is ook binnen het TransMission netwerk een onderwerp van gesprek. Zo wordt er tussen vestigingsmanagers onderling ervaringen uitgewisseld over de inzet van elektrische voertuigen en samen gekeken naar mogelijkheden om nog meer verduurzaming toe te passen.

TransMission Almere
Wormerweg 6
1311 XB Almere

www.transmissionalmere.nl
info@transmissionalmere.nl
036 5460460

Logo TransMission
Transmission Almere
Transmission Almere