vlnr. Robin Kesting (mede eigenaar Jointly Heroes), Jaap Bakker (eigenaar Purple Banana) en Milan Teerenstra (mede eigenaar Jointly Heroes) (Foto: aangeleverd)
vlnr. Robin Kesting (mede eigenaar Jointly Heroes), Jaap Bakker (eigenaar Purple Banana) en Milan Teerenstra (mede eigenaar Jointly Heroes) (Foto: aangeleverd)

Vruchtbare samenwerking tussen VBA leden

Partnernieuws

Het stond al wat langer op het wensenlijstje van de VBA om de ‘look and feel’ en de customer journey van de website te verbeteren én om het gehele administratieve proces te optimaliseren. Over de uiteindelijke realisatie van deze nieuwe website vertellen Jaap Bakker, eigenaar van Purple Banana en Milan Teerenstra, die samen met Robin Kesting eigenaar is van Jointly Heroes, in een duo-interview. Voor beide mannen is het nog niet heel lang geleden dat ze lid wilden worden van de VBA, en ze ervoeren dit ‘onboarden’ als een ietwat omslachtig en traag traject. Dat moet beter kunnen, dachten beiden afzonderlijk. En voor ze het wisten waren ze in gesprek met VBA-bestuurslid Mario Bakker om een nieuw CRM systeem te implementeren en een volledig nieuwe website te ontwikkelen. En met succes!

Dinsdag 4 juli jl. ging de geheel vernieuwde VBA-website live. Een traject waar beide bedrijven veel tijd in hebben gestoken en dat is te zien. Een zeer gebruiksvriendelijke website, niet alleen voor de VBA zelf, maar ook voor onze leden. Zo is het traject van onboarden vergemakkelijkt, de facturatie en betaalherinneringen lopen soepeler en foutloos en nieuwsbrieven worden vanuit het systeem verstuurd. Ook is nu eenvoudig zichtbaar welke leden zich opgeven voor wat voor soort events. Zo kan je in de toekomst specifieker inspelen op interesses van leden, engagement creëren en voorkomen dat leden opzeggen. Daarnaast is de eventregistratie zelf geautomatiseerd en daarmee vereenvoudigd. En dat allemaal in een lekker fris jasje. 

Van je hobby je werk maken

Als je van je hobby je werk gemaakt hebt en dit werk ook je passie blijft, kan een samenwerking niet anders dan een succes worden. Beide bedrijven hebben al jaren ervaring en doen hun werk met veel plezier. Purple Banana is expert op het gebied van marketing en sales maar ook expert in de sales- en marketing applicaties van Zoho en bouwde daarin een volledig aanpasbare CRM oplossing voor de VBA. Jointly Heroes ontwerpt, bouwt en onderhoudt op maat gemaakte websites en webshops en werd daardoor verantwoordelijk voor het uiterlijk van de nieuwe VBA website. De diensten die beide bedrijven leveren sluiten naadloos op elkaar aan: zonder geolied CRM systeem, wordt een website minder gebruiksvriendelijk en een CRM systeem zonder ‘mooi jasje’ is niet aantrekkelijk. Beide bedrijven werkten al eerder met goed resultaat samen, waardoor ze elkaar goed weten aan te vullen. Dat ze nu ook fysiek zakelijk buren zijn, vergemakkelijkt het samenwerken helemaal. 

Waarom moeten bedrijven lid worden?

Dat voor iedere ondernemer de beweegreden om lid te worden anders is, bewijzen ook Jointly Heroes en Purple Banana. Milan geeft aan regelmatig interessante ondernemers te spreken op de VBA zakenuurtjes. “Je komt relatief snel in gesprek met mensen die je daarvoor nog niet kende. Een laagdrempelige manier om contacten op te doen.” Jaap geeft aan dat hij zich graag inzet om Almere levend en mooier te maken. “Daarvoor kan je wachten totdat de gemeente iets regelt, maar je kan als ondernemers ook zelf de koppen bij elkaar steken en samen werken aan thema’s als onder andere arbeidsmarkt, innovatie en inclusiviteit, en samen kijken waar verbeteringen kunnen worden aangebracht. Als ondernemer moet je brengen in plaats van alleen maar halen,” zegt Jaap, “want als je meer brengt, dan komt er uiteindelijk ook meer retour. En waarom aan de andere kant van Nederland zoeken naar partners, als er ook in Almere veel en goede bedrijven zijn waar je de lokale cohesie mee kan creëren.” Wat je beweegreden ook is, er is altijd wel iemand bij de VBA waar je aansluiting bij vindt. 

Heb jij de website al bekeken? Ga naar www.vba-almere.nl er klik gerust eens rond. En denk je na dit verhaal, ik wil ook de verbinding zoeken, kijk verderop op deze pagina hoe je met ons in contact komt.