Afbeelding
AlmereZaken

Verruiming terrassen wordt verlengd en mogelijk permanent

Redactie

Het besluit om ruimere horecaterrassen toe te staan in Almere wordt verlengd tot 31 december. Ook de proef met ruimere terrastijden op de Grote Markt wordt tot die datum verlengd. Bekeken wordt of deze verruimingen uiteindelijk permanent mogelijk zijn, zo meldt het college van burgemeester en wethouders in een brief aan de gemeenteraad.

In juni vorig jaar stemde de gemeente in met een voorstel vanuit de horeca om de terrassen meer fysieke ruimte te geven, om te kunnen voldoen aan de 1,5 meter afstand in de strijd tegen het coronavirus. Dit gedoogbesluit loopt op 1 april af en Almeerse horecaondernemers hebben behoefte aan duidelijkheid en perspectief voor de lange termijn. “Vanwege het zware jaar dat de horeca doormaakt, en de nog steeds onzekere tijd waarin we zitten, willen wij ons maximaal inspannen om te kijken naar de mogelijkheden om de sector tegemoet te komen”, aldus het college.

De verruimde terrassen dragen volgens het college in bijna alle gevallen bij aan de uitstraling en levendigheid in de stad. Bij de herziening van het terrassenbeleid zal dan ook worden bekeken of deze verruimingen permanent mogelijk zijn. Dit vraagt volgens het college echter meer dan tijd dan vooraf was voorzien en hiervoor ontbreekt ook nog relevante informatie. “Met het verlengen van het gedoogbesluit wordt de horecaondernemers in ieder geval voor de rest van dit jaar enig perspectief geboden.” VVD Almere pleitte in september al voor permanente verruiming van de terrassen, maar toen was een herhaalde langdurige sluiting van de horeca volgens het college nog onvoorzien.

Mogelijk mogen vanaf 31 maart de horecaterrassen weer open, mits het aantal coronabesmettingen niet weer toeneemt.