Afbeelding
AlmereZaken

Yarden toch overgenomen door DELA

Redactie

Uitvaartorganisatie Yarden wordt toch overgenomen door DELA. Yarden, met het hoofdkantoor in Almere, verkeert in financiële moeilijkheden. Vorig jaar strandde een eerdere poging tot overname, maar woensdag bleek er toch een akkoord te zijn gekomen.

Het is al langere tijd financieel onrustig rond Yarden. De bijna 400.000 polishouders zouden daarom de stijgende kosten voor een uitvaart zelf moeten ophoesten. Dat werd vorig jaar voorkomen door de rechter. Ook de Consumentenbond ageerde tegen de plannen. Voor DELA was dat reden van overname af te zien. Inmiddels is bekend dat de Consumentenbond geen rechtszaak tegen Yarden zal starten. Dat is wellicht een van de oorzaken geweest dat de overname nu toch rond komt. Voor de zomer moet ook duidelijk worden wat de gevolgen voor de circa 900 man personeel zijn.

Afwikkeling

DELA trekt 1 miljoen euro uit om te voorkomen dat nabestaanden veel extra kosten moeten maken voor uitvaarten. Het bedrijf garandeert dat de komende tien jaar niet hoeft te worden bijbetaald als klanten van Yarden gebruik maken van DELA als uitvaartbedrijf. Ook worden nabestaanden gecompenseerd die de afgelopen jaren ten onrechte hebben moeten bijbetalen.