Fractielid Lex Ruyssenaars heet Wally ‘de Griek’ (r) welkom bij Respect Almere. (Foto: aangeleverd)
Fractielid Lex Ruyssenaars heet Wally ‘de Griek’ (r) welkom bij Respect Almere. (Foto: aangeleverd)

Horeca-ondernemer Wally ‘de Griek’ Paraschou gaat politiek in

Redactie

De bekende horeca-ondernemer Wally Paraschou gaat de politiek in. De eigenaar van restaurant Pallas Athene, beter bekend als Wally de Griek, sluit voor de gemeenteraadsverkiezingen aan bij de fractie van Respect Almere.

Fractievoorzitter en Rene Eekhuis is bijzonder in zijn nopjes met de komst van Paraschou. “Wally is een ras ondernemer die Almere een warm hart toedraagt en die actief iets wil doen aan zijn irritatie over de politiek in Almere en in het algemeen en aan de scheefgroei in de maatschappij”.

Paraschou (42) is een vierde generatie Griek die in Nederland is geboren. Nederlander met een Grieks tintje en zegt zich te storen aan de politiek en de mentaliteit in Almere en in Nederland. “Er gelden wetten die vijftig tot zestig jaar oud zijn, terwijl het ondernemerschap en ook de arbeidsmentaliteit in korte tijd volledig zijn veranderd. Daar moeten we plaatselijk en landelijk iets aan doen”.

Los van alle regelgeving aanpassingen en politieke veranderingen die ‘de Griek’ voor ogen heeft zou hij toch vooral op de kortst mogelijke termijn de gezelligheid weer terug willen zien in het Almeerse straatbeeld. “Daar heb ik zin an, om het maar eens op z’n Pim Fortuyns te zeggen”, aldus de horeca-ondernemer.