Afbeelding
AlmereZaken

Eigenaar Tang Dynastie wil pand weer openen

Redactie

De eigenaar van Tang Dynastie wil het restaurant weer openen als alle beperkende corona-maatregelen zijn opgeheven. Dat heeft de eigenaar laten weten aan de gemeente, nadat Respect Almere vragen had gesteld over de langdurige leegstand van het pand.

Het restaurant aan de Sumatraweg in Buiten sloot de deuren nadat het restaurant in februari 2020 door een grote brand werd getroffen. Sindsdien staat het restaurant leeg en biedt het een desolate aanblik. De fractie van Respect Almere stelde daar schriftelijke vragen over.

Het college laat nu weten dat de eigenaar het pand weer wil openen nadat alle beperkende corona-maatregelen zijn opgeheven. Omdat vlak na de brand de corona-pandemie uitbrak besloot de eigenaar het pand gesloten te houden, omdat hij aan de Trekweg juist een nieuw restaurant was begonnen. Het was niet lonend om ook Tang Dynastie te (her)openen.

Het college laat weten dat de laatste maanden een aantal partijen bij de gemeente geinformeerd hebben naar de mogelijkheden van herontwikkeling op het terrein van het restaurant.

Afbeelding