Toon van Dijk (PVV) 'Heerlijk om reclamefolders door te nemen'
Toon van Dijk (PVV) 'Heerlijk om reclamefolders door te nemen'

JA/JA-sticker lijkt er niet te komen

Politiek

Wie ongeadresseerd drukwerk in de brievenbus wil blijven ontvangen hoeft daarvoor voorlopig nog geen JA/JA-sticker aan te schaffen.

Door Marcel Beijer

Op dit moment kunnen de ingesealde reclamefolders alleen worden geweerd als er een  NEE/NEE of NEE/JA-sticker op de brievenbus is geplakt. Met een NEE/JA-sticker blijft wel de gratis huis-aan-huiskrant bezorgd worden. GroenLinks en de Partij voor de Dieren willen graag overstappen op een JA/JA-sticker waarin bewoners expliciet aangeven de folders te willen ontvangen. Een aantal gemeenten is daartoe al overgestapt omdat het tot minder papierverspilling leidt en het milieuvriendelijker is. Maar een meerderheid van de gemeenteraad lijkt niet erg enthousiast over het plan. Een aantal partijen wees daarbij op de lokale ondernemers die met de folders hun aanbiedingen kenbaar kunnen maken. 

Onzalig voorstel

Toon van Dijk (PVV) ergerde zich rot aan de discussie. Hij gaf aan dat de gemeenteraad de laatste vijf jaar al drie keer over dit onderwerp heeft gesproken en wil het de komende tien jaar niet meer op de agenda zien. “GroenLinks en Partij voor de Dieren gedragen zich met dit onzalige voorstel als het dreinende kind dat je het liefst achter het behang wil plakken. Ik vind het heerlijk om met een kop koffie de aanbiedingen van lokale ondernemers door te nemen.”