Lex Ruyssenaars en Wally ‘de Griek’ (r) (Archieffoto: aangeleverd)
Lex Ruyssenaars en Wally ‘de Griek’ (r) (Archieffoto: aangeleverd)

Wally de Griek toch op lijst Respect Almere

Politiek

De politieke partij Respect Almere heeft de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2022 bekend gemaakt. Zoals verwacht is René Eekhuis de lijsttrekker. Motto van de verkiezingen is ‘Gedogen leidt tot Chaos’.

Opvallend is de naam van Wally Paraschou op plek 5 van de lijst. Paraschou, eigenaar van restaurant Pallas Athene in Tussen de Vaarten, liet in oktober weten uit de partij te zijn gestapt vanwege zijn drukke bezigheden. Hij moet vooral als lijstduwer worden gezien. Respect heeft momenteel één zetel in de Almeerse gemeenteraad.
Zoals verwacht is René Eekhuis de lijsttrekker. Een aantal jaar gelden maakte Eekhuis nog deel uit van de PVV-fractie, na een interne ruzie ging hij als eenmansfractie verder. Later sloot hij zich aan bij Respect, een partij die zich zegt te baseren op het gedachtegoed van Pim Fortuyn.

Complotdenker

Nummer twee is Lex Ruyssenaars die al lange tijd politiek actief is en zich een paar jaar geleden bij Respect aansloot en momenteel fractiemedewerker is. Opvallend is de hoge positie van Pim van Kesteren die zich vooral profileert als complotdenker. Zo ziet hij in het Stationsplein van Almere het hoofd van de duivel. Van Kesteren staat op plek 3 van de lijst.
Het partijprogramma is hier te vinden.

De volledige lijst:

1. Rene Eekhuis
2. Lex Ruyssenaars
3. Pim van Kesteren
4. Christopher Ivo
5. Wally Paraschou
6. Jose van der Spek
7. Ann Ivo- van der Kooij