Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Wethouder begrijpt weerstand rond Annapark

Politiek

Door Marcel Beijer

ALMERE – Wethouder Julius Lindenbergh begrijpt de angst die er bij omwonenden van het Annapark leeft. Toch houdt hij vast aan de komst van 200 tijdelijke woningen op die plek.

Afgelopen donderdag greep een aantal belanghebbenden de gelegenheid aan om hun afschuw uit te spreken over de komst van de tijdelijke woningen. Zij vrezen overlast, vooral van de twintig woningen die gereserveerd zijn als zorgwoningen voor mensen ‘met een rugzakje’ in de nabijheid van scholen.

Wethouder Julius Lindenbergh gaf toe dat er conflicterende belangen zijn. “Ik begrijp dat de scholen op het park liever geen bebouwing zien, ik begrijp dat de bewoners het gebiedje liever groen houden. Maar welke locatie in de stad we ook kiezen: er zal altijd weerstand zijn. Tegelijkertijd hebben we in de stad nu eenmaal te maken met een enorme woningnood en deze 200 woningen halen de druk een beetje van de ketel.”

Angst

De wethouder zei ook begrip te hebben voor de angst, maar was niet te spreken over een flyer die afgelopen week in de Literatuurwijk werd verspreid die suggereerde dat er gevaar dreigde. “Dat is gewoon niet waar. De woningen liggen een paar honderd meter van Stedenwijk af en tussen de Literatuurwijk zit zelfs nog een dreef. Daarnaast komt er een wijkbeheerder en cameratoezicht.”

De wethouder ontkende ook de verdachtmaking dat de komst van de woningen allang beklonken is. “We maken als college een plan en werken dat uit. De gemeenteraad beslist daar uiteindelijk over.” Ook vond hij dat er goede inspraakmogelijkheden waren geweest. “Om die reden hebben we het aantal woningen al teruggebracht van 300 naar 200. En als de raad akkoord gaat dan zullen we ook met omwonenden in gesprek blijven.”

Komende donderdag stemt de raad over het plan. Als de raad akkoord gaat, kan met de voorbereidende werkzaamheden worden begonnen. De woningen blijven 15 jaar staan.