John Bes, directeur Almere City. (Foto: Mona Alikhah)
John Bes, directeur Almere City. (Foto: Mona Alikhah)

Almere City FC lanceert Week van de Fitste Club van Nederland

Partnernieuws

Deze week presenteert Almere City FC de Week van de Fitste Club van NL. De jongste betaald voetbalclub van Nederland heeft de missie om de fitste club van Nederland te zijn en neemt haar stakeholders en de stad Almere mee in die ambitie. Woensdagmiddag presenteert directeur John Bes aan stakeholders op welke manier de club dit gaat doen.

De vitale ambitie van Almere City FC staat deze themaweek centraal met een aantal sportactiviteiten, beweegprogramma’s en presentaties voor diverse doelgroepen. Woensdag lanceert de club onder andere ‘De Fitste Club PRO’, een vitaliteitsprogramma voor grote bedrijven waarbij het eigen personeel spelenderwijs in beweging wordt gebracht en gehouden. Tijdens de lunchpresentatie onthult John Bes met welke twee bedrijven Almere City FC de komende maanden aan de slag gaat.

‘De Fitste Club PRO’ is een directe spin-off van het programma dat afgelopen lente vele seizoenkaarthouders in beweging kreeg. Ook voor de supporters is er een nieuw programma ontwikkeld.

Almere & the City
Woensdagmiddag staat vervolgens in het teken van diverse activiteiten van het maatschappelijke programma Almere & the City. Het voetbalseizoen is alweer even gestart en dat geldt ook voor veel van de maatschappelijke activiteiten. Een aantal projecten zijn nieuw, zoals ‘Almere Werkfit!’ en ‘Talentschool’ en worden deze dag, naast de lopende Almere & the City projecten, gepresenteerd.

Maatschappelijke relevantie van sport en bewegen is duidelijker dan ooitDe vroege donderdagochtend is gereserveerd voor de bekendmaking van de nieuwe invulling van het programma ‘Running business’ voor businessclubleden. Dit gebeurt na een bijzondere editie van Scoring Business (voetbal) waar dit keer ook de trainers en staf van zowel het eerste team als die van de Ruitenheer Football Academy aan deelnemen.

Algemeen directeur John Bes van Almere City FC: ,, Als iets ons in de afgelopen periode geleerd heeft, dan is dat wel de maatschappelijke relevantie van sport en bewegen. Koren op de molen van Almere City FC dat zich al jaren inzet voor een meer vitale samenleving. Middels allerlei activiteiten, evenementen en projecten proberen wij supporters, sponsoren en stad in beweging te krijgen en samen kilometers te maken en/of kilo’s te verliezen. Met het programma ‘Fitste Club van Nederland’ brengen we alle sportieve initiatieven voor alle stakeholders onder één dak en creëren we een platform voor vitaliteit dat wordt gedragen door de inzet en expertise van onze spelers, staf en medewerkers.”

Voor meer informatie en contact kunt u terecht op deze website.