Afbeelding

Almere & the City en Floriade Expo 2022 gaan partnership aan

Partnernieuws

Floriade Expo 2022 en Almere & the City, het maatschappelijke programma van Almere City FC, werken de komende periode samen. Als onderdeel hiervan prijkt het logo van Floriade tijdens het restant van de derde periode in de Keuken Kampioen Divisie op de voorkant van het speelshirt.

Rabobank Almere heeft het als presenting partner van Almere & The City mogelijk gemaakt het platform van Almere City FC in te zetten om bekendheid te genereren rondom de Expo en de duurzame stadswijk Hortus. Rabobank Almere heeft hierbij het stimuleren van duurzaamheid, inclusiviteit en gezondheid hoog in het vaandel staan. 

Projecten

Waar stad en voetbal elkaar raken, daar begint Almere & the City. Samen met een aantal toonaangevende Almeerse bedrijven initieert, faciliteert en organiseert de sociaal-maatschappelijke tak van Almere City FC tal van projecten die de stad ten goede komen. Acht verschillende projecten hebben als gemeenschappelijk doel om Almere nog slimmer, gezonder en veiliger te maken. De medewerkers en spelers zijn de dragers van de projecten. Algemeen directeur Wouter Stevens van Rabobank Almere: “Wij leggen graag de verbinding tussen Almere & the City, de Gemeente Almere en Floriade. Het is een fijne manier om zo het lokale leefgebied te versterken en samen te zorgen voor inclusiviteit, duurzaamheid en gezondheid. Iedereen moet uiteindelijk maximaal kunnen genieten van het thema ‘Growing Green Cities’.”

‘Healthying the City’

Op 14 april 2022 opent Floriade Expo 2022 haar poorten een half jaar lang in Almere. Binnen het thema ‘Growing Green Cities’ tonen meer dan 400 nationale en internationale deelnemers hun nieuwste groene uitvindingen, oplossingen en toepassingen. Van hypermoderne zonnedakpannen tot verbazingwekkende verticale geveltuinen en van de beste manieren om tomaten te kweken tot de nieuwste snoeitechnieken. Floriade mondt uiteindelijk uit in de duurzame stadswijk Hortus. Algemeen directeur Hans Bakker van Floriade Expo 2022: “We willen ons zo lang mogelijk goed voelen en actief deelnemen aan de samenleving. Floriade inspireert je om groener, gezonder en bewuster te leven. Op de Expo laten we voorbeelden zien die je helpen om je lichamelijk en geestelijk zo fit mogelijk te voelen. De samenwerking met Almere City FC geeft een positieve bijdrage aan ons subthema ‘Healthying the City.” Programmamanager Almere & the City, Christian Wiedeman: ”Deze samenwerking is een mooie, positieve verbinding van meerdere partijen om verder bij te dragen aan een vitaal Almere voor iedereen.”