(Foto: aangeleverd)
(Foto: aangeleverd) Kristian Krijgsman

‘Almere voor Almere’ doneert 500 Kidsclub-lidmaatschappen

Partnernieuws

‘Almere voor Almere’ van Almere City FC doneert 500 Kidsclub-lidmaatschappen van de voetbalclub aan kinderen die leven onder de armoedegrens. De donatie is onderdeel van een Sinterklaasactie in samenwerking met Rotary Almere, Stichting Wensjes, VoedselLoket Almere en Leger des Heils. Oprichter Robin Sluijter van SenS Online Solutions is initiatiefnemer en overhandigde donderdag een cheque aan projectleider Mirjam de Rooij van Rotary Almere en Almere City FC aanvoerder Tim Receveur. 

Het project ‘Almere voor Almere’ van Almere City FC wordt gefinancierd door de businessclubleden van Almere City FC. Met het opgehaalde bedrag worden acties opgetuigd die ten doel hebben sociaal kwetsbare groepen in Almere een hart onder de riem te steken. Voetbal is hierbij uiteraard het uitgangspunt. De lidmaatschappen zijn vrijdagochtend in de vorm van cadeautjes ingepakt door studenten van ROC in een loods aan de Huchtstraat in Almere. Op zaterdag werden de cadeautjes bezorgd. 

Leuke en leerzame activiteiten

SenS Online Solutions zelf stelde 75 lidmaatschappen ter beschikking. Robin Sluijter: ,,Met dit Kidsclublidmaatschap bezorgden we de kinderen, die onder het modaal leven, niet alleen een mooi sinterklaasfeest. We zorgen er ook voor dat ze een jaar lang kunnen genieten van leuke en leerzame activiteiten bij Almere City FC, waar de stad Almere een hoofdrol in speelt.” Projectleider Mirjam de Rooij van Rotary Almere: ,,Dit cadeau, voor de kinderen die in armoede leven, gaat verder dan alleen een cadeau op Sinterklaasavond. Een heel jaar activiteiten en mooie belevenissen hebben een enorm effect op de ontwikkeling van deze kinderen.’’

Kidsclub ‘De Eigenwijsjes’

Almere City FC vergroot graag haar fanbase onder de Almeerse jeugd. De club en Loogman Carwash doen dit met de kidsclub ‘De Eigenwijsjes’ en clubmascotte Ally de Aap. Met Loogman Carwash als sponsor van de kidsclub is het uitgangspunt om de kinderen een seizoen lang in hun persoonlijke groei te versterken op een duurzame, leuke en speelse manier, aansluitend op thema’s als gezond eten, natuurparticipatie, educatie en bewegen.