Ramon Leeuwin en Harry Vermeegen tijdens de kick-off bij Almere City FC. (Foto: aangeleverd)
Ramon Leeuwin en Harry Vermeegen tijdens de kick-off bij Almere City FC. (Foto: aangeleverd)

Almere City FC trapt #FlestikChallenge af met ludieke video

Partnernieuws

Er is teveel verspilling van plastic wegwerpflessen binnen de voetbalclubs. Daarom roepen De Groene Club van de KNVB, Almere City FC en KRNWTR+ de voetbalwereld op om deel te nemen aan de #FlestikChallenge. De challenge werd afgetrapt door Almere City FC met een ludieke video. 

Onder begeleiding van Harry Vermeegen is te zien hoe de profvoetballers Ramon Leeuwin en Tim Receveur een plastic flesje van elkaars hoofd schieten. Deze actie staat symbool voor het onnodige gebruik van plastic flesjes. “Het is tijd om je verantwoording te pakken en het duurzame alternatief is eenvoudig”, vindt Almere City FC. “Waarom wegwerpflesjes gebruiken als je ook lokaal kunt tappen?”

Elk voetbalseizoen werden er meer dan 12.000 single-use glazen flessen gebruikt in de SHARP Business Lounge van Almere City FC. Om dit tegen te gaan stimuleert KRNWTR+ met haar design watertappunten het drinken van lokaal water. Daarnaast bieden zij ook natuurlijke siropen aan als duurzaam alternatief voor frisdrank. Met de gekozen oplossing van KRNWTR+ wordt Almere City FC en haar business club echt significant duurzamer.

“We zijn trots dat we Almere City FC helpen met PET-flessen-vrij worden en samenwerken met de Groene Club van de KNVB. Het is belangrijk dat er steeds meer bewustzijn is over single-use gebruik,” aldus Daf Dubbelman van KRNWTR+.

Meer informatie: www.flestik-challenge.nl. Bekijk hieronder de kick-off video: