Afbeelding

Duurzame vacuümriolering Vacuflow® is schoon en efficiënt

Partnerbijdrage

Qua-vac is al meer dan 50 jaar de absolute specialist als het gaat om de inzet en ontwikkeling van duurzame vacuümriolering. Qua-vac doet dit onder de naam Vacuflow®.

Vacuflow® is een schoon, efficiënt en duurzaam systeem voor de afvoer en verzameling van afvalwater. In vergelijking met traditionele riolering is vacuümriolering eenvoudiger en goedkoper. Het is nagenoeg onderhoudsvrij en mede door het gesloten systeem een milieuvriendelijke oplossing; rioolwater kan niet ontsnappen en daardoor geen omliggende gebieden vervuilen.

Toepassingen 

Vacuflow® is toepasbaar in vrijwel alle situaties, maar is in het bijzonder geschikt voor gebieden waar dure en grote constructiewerkzaamheden moeten worden vermeden.

De ideale locatie voor vacuümrioleringssystemen zijn vlakke gebieden met een hoog grondwaterpeil, gebieden aan zee, ecologisch kwetsbare gebieden, rotsachtige gebieden, (kunstmatige) eilanden en gebieden waar niet veel ruimte is voor de aanleg van een rioolstelsel. Daarnaast wordt Vacuflow® toegepast bij de aanleg van vakantiewoningen, recreatiegebieden, jachthavens, woonbootprojecten, industrie en nieuwe woonwijken.

Floriade Expo 2022

Qua-vac is een internationale speler op de markt, maar één van de meest recente projecten betreft er een dichtbij huis: Floriade Expo 2022. Qua-vac heeft niet alleen haar duurzame riolering op het Floriadeterrein geplaatst, maar is daarnaast ook sponsor van de wereldtuinbouwtentoonstelling.

Qua-vac is gevestigd aan de Televisieweg 157 in Almere. Meer informatie: https://quavac.com

Afbeelding