Afbeelding
AlmereZaken

Telesuper zet groei voort, samen met partner Coop

Partnerbijdrage

Telesuper is dit nieuwe jaar gestart op een nieuwe locatie aan de Damsluisweg in Almere. “Ons nieuwe gebouw wordt volledig energieneutraal gemaakt en biedt genoeg ruimte om onze groei voort te zetten, samen met onze partner Coop”, vertelt directeur Marco Verduijn. De nieuwe bedrijfshal is met dertienduizend vierkante meter vier keer zo groot als de vorige. “Die ruimte hebben wij hard nodig, want in ons nieuwe pand gaan wij ook de online orders van onze partner Coop verzamelen en bezorgen.”

Telesuper is de online supermarkt voor bedrijven, kinderopvang en kleinschalig wonen. Het bedrijf is ontstaan vanuit een aantal Coop supermarkten en sinds 2016 onder de naam Telesuper gevestigd in Almere. Aan het hoofd staan directeuren Johan Dekker (tevens oprichter), Marco Verduijn (mede-oprichter) en Gerard Koning. “Toen we van start gingen aan de Zandzuigerstraat in Almere Buiten hadden we zo’n zestig medewerkers in dienst, maar inmiddels zijn dat er ruim 300. We waren op onze oude locatie dan ook behoorlijk uit ons jasje gegroeid.”

Grote stap in het streven naar duurzaam ondernemen

Er werd een nieuw onderkomen gevonden aan de Damsluisweg 56. “Een bestaand pand uit de jaren ‘80 wordt geheel energieneutraal gemaakt”, aldus Verduijn. “Onze koel- en vriescellen, de LED-verlichting en zelfs de verwarming draaien vanaf half maart op energie die is opgewekt door de zonnepanelen op ons enorme dak.” Een grote stap in het streven naar duurzaam ondernemen. “Duurzaamheid staat bij ons hoog in het vaandel en dat zie je terug in onze hele bedrijfsvoering. Zo rijden onze bezorgers in busjes met Euro 6 motoren, die minder belastend zijn voor het milieu. Verder werken wij met een slim logistiek programma, waarmee de routes zo efficiënt mogelijk worden gepland om onnodige kilometers te voorkomen.”

Samenwerking met Coop geïntensiveerd

Coop heeft sinds 2018 vijftig procent van de aandelen van Telesuper in handen en en trekt nu haar E-commerce naar een hoger plan door de samenwerking met Telesuper te intensiveren. “Gezamenlijk bouwden wij dit nieuwe E-fulfilmentcenter in Almere, waar wij samen met Coop het commerciële stuk van de Coop Thuisbezorgd-formule verder ontwikkelen”, vertelt Verduijn.

Door de samenwerking kan Telesuper ook de eigen klanten – kleinschalige woonvoorzieningen, kinderdagverblijven en bedrijven – een volledig supermarktassortiment bieden tegen lage prijzen. “Maar we hebben ook een veelzijdig assortiment non-food, zoals kantoorartikelen, EHBO-benodigdheden, knutselspullen en meer. Om onze klanten zoveel mogelijk te ontzorgen, heeft onze vernieuwde webshop handige opties die het bestellen zo makkelijk mogelijk maken. Onze salesmensen staan ook altijd klaar om klanten te begeleiden en mee te denken. Daarnaast kijken we ook heel ketengericht naar mogelijkheden om het hele proces zo efficiënt en voordelig mogelijk te laten verlopen. Voor onszelf, voor de leverancier en ook voor de klant. Daar profiteren we uiteindelijk allemaal van.”

‘We gaan ook voor duurzaamheid in relaties’

Ondanks de coronacrisis was 2020 een druk jaar voor Telesuper. “Na een eerste dip kwamen we – mede dankzij onze samenwerking met Coop – weer in een stijgende lijn. We zijn daarnaast natuurlijk druk bezig geweest met de verhuizing naar onze nieuwe locatie eind 2020”, vertelt Verduijn. “We hebben het afgelopen jaar ook alleen maar nieuwe mensen aangenomen en gezien onze groei blijven wij op zoek naar nieuw personeel. Zo kunnen we bijvoorbeeld nog flink wat chauffeurs en orderverzamelaars gebruiken.”

Bij Telesuper werken voornamelijk medewerkers uit Almere, waaronder ook mensen met een arbeidsbeperking en een afstand tot de arbeidsmarkt. “Onze jobcoaches zorgen ervoor dat zij hier goed en met plezier kunnen werken”, vertelt Verduijn. “Verder werken wij zo min mogelijk met uitzendkrachten. We hebben liever onze eigen vaste mensen in dienst, want wij gaan ook voor duurzaamheid in relaties. We willen onze leveranciers, klanten én medewerkers aan ons binden.”

De toekomst ziet Verduijn met vertrouwen tegemoet. “We blijven ons verder doorontwikkelen en groeien naar verwachting binnen twee á drie jaar naar de vijf- á zevenhonderd medewerkers. Mijn persoonlijke ambitie is dat tegen die tijd onze huidige locatie ook aan zijn max zit en dat we een kopie ervan elders in het land kunnen openen. Daar ga ik echt voor.”

Meer informatie: www.telesuper.nl