Team Ally Life, vlnr: Mitchell Geleijnse, Danny Klein Schiphorst, Mounir Hamadi, Lizzy Diesveld, Roan Streck, Stefano Hennevelt (Foto: aangeleverd)
Team Ally Life, vlnr: Mitchell Geleijnse, Danny Klein Schiphorst, Mounir Hamadi, Lizzy Diesveld, Roan Streck, Stefano Hennevelt (Foto: aangeleverd) sico

Jonge ondernemers in beeld: Mitchell Geleijnse en Stefano Hennevelt van Ally Life

Interviews

Jong, bevlogen en zonder precies te weten waar hij nu, bijna vijf jaar later, zou staan startte Mitchell Geleijnse begin 2018 met Ally Life.

Eigenbelang

“Eigenlijk ben ik vanuit een soort eigenbelang gestart. Ik maak, naast mijn werk voor Ally Life, ook muziek maar kon in die tijd geen bandleden vinden.” Geleijnse vertelt dat hij opzoek gegaan is naar een manier om potentiële bandleden te ontmoeten. “Dus zorgde ik dat Almeerse jongeren op de hoogte waren van wat er te doen was in Almere. Ik maakte een soort uit agenda waar vooral veel muziek gerelateerde events op stonden. Dat leek me leuk, zo wist iedereen wat er te doen is en kon ik daar hopelijk muzikanten ontmoeten voor mijn band.” Al snel merkte de ondernemer in de dop dat er grote vraag was naar dit soort initiatieven. Een vraag die veel verder strekte dan alleen zijn zoektocht naar muzikanten. “Ik merkte dat er heel veel jongeren zijn in Almere, en dat er ook heel veel te doen is in onze stad, maar dat jongeren vaak niet goed op de hoogte zijn van wat hun stad, onze stad, allemaal te bieden heeft.”

Toeval

In 2019, vlak voor de corona pandemie uitbrak, heeft Stefano Hennevelt zich bij Geleijnse aangesloten om samen verder te gaan met Ally life. “Dat is eigenlijk heel toevallig gegaan. Ik was bij een event en daar was ook een interviewer met camera van Ally Life. Ik kende de interviewer, dus toen hij mij zag riep hij me en vroeg of ik iets voor de camera wilde vertellen, dus dat deed ik.” Geleijnse vult aan: “Toen ik die beelden aan het monteren was zag ik Stefano dus op camera en dacht gelijk ‘dat is een leuke gast, hij kan goed vertellen en heeft een leuke vibe, daar moet ik iets mee’. In het filmpje hoorde ik dat de interviewer hem kent dus ik vroeg hem of hij contact op kon nemen met Stefano, om te vragen of hij vaker voor de camera wil staan.”

Samen sterker, door afzonderlijke werkzaamheden

Behalve hun gezamenlijke werk voor Ally Life zijn de beide ondernemers ook apart van elkaar druk met van alles. Geleijnse is veel bezig met muziek. “Onlangs gaf ik een groot optreden in De Meester, samen met mijn nieuwe band.” En Hennevelt is naast zijn werk voor Ally Life druk met verschillende klussen als presentator van events. “Mitchell en ik hebben het allebei heel druk, maar ik denk dat we zonder onze eigen dingen, ons gezamenlijke ding ook niet zouden kunnen doen. We doen veel ervaringen, nuttige contacten en leuke ideeën op die we voor Ally Life goed kunnen gebruiken.”

“Elke keer als ik druk bezig ben met alle projecten waar ik aan werk, herinner ik mezelf eraan dat ik door die inspanningen niet meer terug hoef naar het leven dat ik niet wil lijden. En dan gaat het eigenlijk gewoon vanzelf. Doordat ik eigenlijk altijd kan doen wat ik leuk vind is hard werken helemaal geen probleem.” Aldus Geleijnse.

Toekomst

Onlangs is de nieuwe website van Geleijnse en Hennevelt live gegaan. Na een rebranding hebben de ondernemers allycreative.agency gelanceerd. Met dit platform profileert het bedrijf zich als creative agency.

Daarnaast start Ally Life in November met een campagne waar zowel Hennevelt als Geleijnse erg naar uitkijken: ‘Race tegen de klok 2.0’. Een jaar geleden hebben de ondernemers Race tegen de klok geïntroduceerd. De campagne heeft als doel mentale problematiek bij jongeren bespreekbaar maken. “Omdat deze problematiek niet na één campagne opgelost is starten we binnenkort met een 2.0 versie. Dit keer richten we ons op de wachtlijsten voor psychologische hulp, wat je zelf zou kunnen doen als je op de wachtlijst staat voor een psycholoog en professionele hulp dus nog op zich laat wachten, en zelfs op een oproep om meer psychologen binnen te halen in Almere.”

Tips voor andere (jonge) ondernemers

Ondanks dat de beide ondernemers heel verschillend zijn, Hennevelt baseert zijn keuzes vaker op zijn genoten opleiding terwijl deze basis bij Geleijnse ontbreekt en hij dus vaker afgaat op ervaring en gevoel, zijn de mannen het over hun formule tot succes honderd procent eens: stap af van een korte termijnvisie. “Met een gerichte lange termijnvisie, een dosis geduld en het goed inzetten van je netwerk kom je het verst. Je netwerk is groter dan je denkt, en het gaat niet om wie je bent, maar om wie je kent.” Aldus Geleijnse. Hennevelt vult aan: “Ondernemen is een proces en onderweg zul je fouten maken. Wij maken ook fouten maar zien dat als leermomenten zodat het de volgende keer beter gaat.”

Mitchell Geleijnse, mede eigenaar en oprichter Ally Life (Foto: aangeleverd)
Stefano Hennevelt, mede eigenaar Ally Life (Foto: aangeleverd)