Jeroen Kimmel (links) en Mario Bakker. (Foto: Fred Rotgans)
Jeroen Kimmel (links) en Mario Bakker. (Foto: Fred Rotgans)

PubMarket! Almere

Eigen Zaken

Elke editie vraagt Almere Zaken een Almeerse ondernemer naar zijn of haar persoonlijke drijfveren. Deze keer zijn dat Mario Bakker en Jeroen Kimmel van Pubmarket! in Almere, een marketing- en communicatiebureau aan de Veluwezoom 5 in Almere.


Wat doet jullie bedrijf precies?

Pubmarket! is een full service marketing en reclamebureau dat via een 360-graden benadering ondernemers helpt met hun marketing- en communicatie vraagstukken. Met 360-graden bedoelen we de optelsom van een cross mediaal marketingplan, toegespitst op diverse kanalen. Het gaat dan niet om één onderdeel daarvan, maar om het totaalpakket waarbij we altijd voor ogen houden: wat is het doel van de klant? Dat is het uitgangspunt bij onze service: het doel van de klant bereiken. Stel een ondernemer wil meer bezoekers naar zijn website trekken. Dan stellen wij altijd de ‘why’, ‘how’ en ‘what’ centraal. Zeg maar: de vraag achter de vraag. Waarom is de website interessant voor bezoekers? Hoe kunnen we ze boeien en binden? En wat is het unieke verhaal of aanbod daarbij?


Wat voor type klanten hebben jullie?

De klanten van Pubmarket! zijn heel divers. Vanuit ons kantoor in Almere werken we voornamelijk voor klanten in de regio Almere. Maar we werken ook voor landelijke en internationale opdrachtgevers. Dan doen we ook vanuit onze kantoren in Amstelveen en op twee locaties in België. Wij geloven in lokaal samenwerken, het is belangrijk dat je de stad van de onderneming kent om zo het beste advies te kunnen geven. Almere en Flevoland kennen we op ons duimpje, daar profiteren onze klanten van. Ook is expertise belangrijk. We doen bijvoorbeeld veel voor het onderwijs, de overheid en de travel- en automotive branche. We werken ook voor veel met mkb’ers. Juist omdat we dat zelf ook zijn begrijpen we beter de uitdagingen waar veel mkb’ers voor staan en welke stappen zij moeten ondernemen.

Met welke Almeerse ondernemingen werken jullie samen?

Teveel om op te noemen, Maar bekende namen binnen Almere zijn toch wel allGo, die het openbaar vervoer in Almere verzorgt. Zij zijn weer onderdeel van Keolis Nederland, waar we ook voor werken. Het Flevoziekenhuis maakt ook gebruik van onze diensten, we hebben bijvoorbeeld ook hun nieuwe logo ontworpen. En het ROC Flevoland is zelfs al 18 jaar een tevreden klant bij ons.


Wat is jullie band met Almere?

Almere is echt een unieke stad. We staan nog steeds allemaal met onze poten in de klei, en voelen ons voor een groot deel nog pioniers die durven te experimenteren. Dat schept een band. Er kan hier veel, en er gebeurt ook veel. Het imago-probleem dat Almere in de beginjaren had, is er allang niet meer. Want Almere is goed bereikbaar, het onderwijs is er goed, er zijn veel arbeidsplaatsen en er is letterlijk en figuurlijk ruimte om te ondernemen. Samen bouwen we de stad en op deze manier wordt de stad ook steeds aantrekkelijker. Het Calimero-gevoel heeft Almere al lang van zich afgeschud, we zijn inmiddels een stad dat er niet alleen nationaal maar zeker ook internationaal toe doet.


Welke wijze raad wil je graag aan andere ondernemers geven?

Wees niet bang voor vieze handen. Ondernemen doe je met passie, ook al betekent dat vallen en opstaan. En stel jezelf altijd de vraag: waarom? Waarom zou een klant voor mij kiezen? Want de concurrentie is in elke tak groot, maar juist als je kan laten zien waarom jij het anders doet, jezelf onderscheidt, vind je de aansluiting bij de klanten die bij jou passen en andersom.


Meer informatie? Kijk op: www.pubmarket.nl