Remco Breet (Foto: Marco ter Beek)
Remco Breet (Foto: Marco ter Beek)

Belang van samenwerken

Column

Samenwerken, zelfstandig werken of een combinatie van beide? Vaak staat er in vacatures dat het van belang is dat iemand goed zelfstandig kan werken, maar ook in teamverband moet kunnen werken. Wat wordt hier nou precies mee bedoelt en waarom zijn deze aspecten zo belangrijk? Binnen Recruit a Student hechten we enorm veel waarde aan het werken in teamverband, maar daarnaast is autonomie ook erg belangrijk. Wij leggen graag uit hoe dit zit en hoe wij hier binnen ons team mee omgaan!

Tijdens de Covid-19 pandemie is het heel normaal geworden om thuis te werken en hierna ook om hybride te werken. Binnen ons team vinden we het enorm belangrijk dat er op een laagdrempelige manier met elkaar wordt omgegaan en dat er ruimte is voor het stellen van vragen of juist voor het sparren over bepaalde vraagstukken. Dit wordt goed mogelijk gemaakt als we met zijn allen op kantoor zitten waar we elkaar makkelijk kunnen aanspreken om iets te overleggen. Onze accountmanagers zijn allemaal verantwoordelijk voor een aantal ‘eigen’ opdrachtgevers, maar toch staat samenwerken in ons team centraal. Door dagelijks met elkaar te spreken over de stand van zaken worden nieuwe ideeën op gedaan, wat ervoor zorgt dat we onze klanten en studenten nog beter kunnen helpen.

Naast het werken in teamverband heerst er bij Recruit a Student een sfeer waarin wordt verwacht dat iedereen initiatief neemt en met elkaar meedenkt. Een stukje autonomie en zelfstandigheid komt hier veelal naar voren. ‘Binnen Recruit a Student krijg ik veel vrijheid, wat een grote een mate verantwoordelijkheid met zich mee brengt. Er is een informele werksfeer en ruimte voor ontwikkeling. Elke medewerker kan zelfstandig zijn taken uitvoeren en loopt daarbij een stukje harder als een collega hulp nodig heeft. Dit zijn aspecten die het werk voor mij leuk maken en waardoor ik graag werk bij Recruit a Student’, aldus Nina Keupink (Key accountmanager bij Recruit a Student).

Wij geloven er stellig in dat betere resultaten worden geboekt op het moment dat medewerkers met elkaar samenwerken. Echter dient deze samenwerking wel door eigen initiatief tot stand te komen, om effectiviteit te verhogen. Door een persoonlijke aanpak zorgen wij voor het duurzaam inzetten van onze medewerkers. De één is verantwoordelijk voor het maken van grote planningen, waar de ander meer energie krijgt van het vinden van die ene, geschikte fulltimer. Het inzetten van medewerkers op een wijze waarin zij zich prettig voelen, heeft bij ons positieve effecten op de resultaten die wij als team boeken.

Benieuwd hij wij als team samenwerken om voor uw bedrijf de juiste medewerker te vinden? Neem dan vooral contact met ons op.

Remco Breet
Eigenaar Recruit a Student Almere