Kimberley Valentien. (Foto: Marco ter Beek)
Kimberley Valentien. (Foto: Marco ter Beek)

Een zomer vol voordeel

Column

Op het moment dat ik deze column schrijf, sta ik op het punt om op vakantie te gaan. Met de auto, want dat geeft zo’n gevoel van vrijheid. 

Buiten is het tropisch warm. Zo’n fijne zomerdag werpt alle grote problemen even naar de achtergrond. Werken lijkt makkelijker te gaan en vrij nemen nog meer. De warmte maakt de tijd vloeibaar en geeft mijn energie een boost. Doordat de dagen langer duren, kan ik mijn taken efficiënter verdelen over de dag. Kon dit maar het hele jaar zo blijven.

Deze zomer lijkt weer een beetje op de zomer van vroeger, op de periode van voor de lockdown. De zomerevenementen vieren hoogtij en iedereen vliegt of rijdt voor de vakantie naar het buitenland. Alsof het nooit anders is geweest en ik geniet er ook volop van. Te meer omdat het onzeker is of na de zomer alles weer gaat veranderen, want het blijven gevoelige tijden. Geniet dus waar je genieten kunt en daar ga ik nu fijn mee beginnen; mijn eerste minuut vakantie. Of beter gezegd: Ik ga daar nu mee door, want genieten kan ook zeker wanneer je geen vakantie hebt.

Kimberley Valentien
Voorzitter Vereniging Bedrijfskring Almere (VBA)