Maaike Veeningen. (Foto: aangeleverd)
Maaike Veeningen. (Foto: aangeleverd)

Opstarten na een warme zomer

Column

Tot een paar jaar geleden was het niet ongebruikelijk om de termen ‘zomervakantie’ en ‘komkommertijd’ in een zin te gebruiken. Maar de tijd dat de zomer vrijwel geruisloos aan ons voorbijging en slechts ‘nieuws’ over ‘de beste ijssalon’ of ‘files richting het strand’ de enige topics leken, lijkt voorbij. Met de intrede van corona tweeëneenhalf jaar geleden, en meer recent de hoge gasprijzen, wachtrijen op Schiphol, boerenprotesten en sterke inflatie is er van een zorgeloze, nieuwsarme zomer geen sprake meer.

Toch hoop ik dat u de afgelopen weken ook een beetje heeft kunnen genieten van het mooie weer en dat u de batterij weer wat heeft kunnen opladen. Zelf was ik als fanatieke sporter hiken in Noorwegen, omgeven door een prachtige natuur.

Het thema van deze Almere Zaken is cybersecurity. Misschien niet een onderwerp waar je als ondernemer iedere dag bij stilstaat, totdat je bedrijf plots wordt geconfronteerd met een ransomware-aanval zoals recent tandartsketen Colosseum Dental overkwam. Nationale terrorisme coördinator NCTV typeert gijzelsoftware zelfs als een bedreiging voor de nationale veiligheid. Toch iets om over na te denken wat dit voor uw bedrijf zou kunnen betekenen. Want waarom zou deze beker u als ondernemer voorbijgaan?

Afgelopen 14 juli was de installatie van het nieuwe college. Ik ben er trots op dat ik voor een tweede termijn uw wethouder mag zijn, en blij dat ik me ook deze keer weer met de economische ontwikkeling van deze mooie stad mag bezighouden. Vanaf 29 augustus ben ik samen met de ‘nieuwe ploeg’ hard aan de slag gegaan. Genoeg te doen!

Ik verheug me erop u ook de komende vier jaar weer regelmatig te ontmoeten.

Maaike Veeningen
Wethouder Economische Ontwikkeling