Kimberley Valentien. (Foto: Marco ter Beek).
Kimberley Valentien. (Foto: Marco ter Beek).

Sport en ondernemers

Column

De VBA deed met een samengesteld team mee aan het 7 X 7 Toernooi van Almere City. 11 verschillende ondernemers, allen leden van de VBA waaronder ik, streden in deze competitie voor de overwinning en de beker. Enkelen van ons kenden elkaar, maar voor de meesten van ons was bijna iedereen nog een tamelijk onbekende. Onwennig maar vol verwachting en energie begonnen we aan de eerste wedstrijd. We bleken meerdere geweldige voetballers in ons midden te hebben. Daarnaast was de keeper in zijn beste vorm en lieten andere hun tactisch inzicht, verdedigingskunsten, coaching en aanmoedigingstalent goed zien. Het was een gemêleerd team en wellicht juist daarom ontstond er een bijzondere chemie. 

De eerste wedstrijd resulteerde in een winst en ook de tweede werd winnend afgesloten. De VBA stond ineens bovenaan in de poule en een plaats in de halve finale was heel dichtbij. Een gelijk spel in de derde wedstrijd verzilverde die halve finale plaats en met nog meer verwachting speelden we die meteen daarop. De vermoeidheid sloeg toe, maar het moraal bleef onverminderd hoog. We hadden deze positie al bereikt, dus eigenlijk waren we al tevreden. Misschien niet een winnaarsmentaliteit pur sang, maar wel een prima staaltje verwachtingsmanagement.

Het kwam daarom toch als een verrassing dat we ook de halve finale wonnen en de finale wisten te behalen. Die is uiteindelijk door drie perfect ingeschoten penalty’s in het voordeel van de VBA uitgevallen. De VBA was winnaar van het toernooi en voelde zich kampioen. 

Het meest inspirerende vond ik dat we begonnen als vreemden, maar afscheid van elkaar namen als vrienden. Netwerken was nog nooit zo leuk geweest.

Kimberley Valentien
Voorzitter VBA