Remco Breet. (Foto: Marco ter Beek)
Remco Breet. (Foto: Marco ter Beek)

Beschikbaar talent

Column

Talent is het aangeboren vermogen om iets goed te kunnen. Iedereen heeft ergens een talent voor. Gelukkig ook maar, want zonder onze verschillende talenten en interesses is het onmogelijk om de economie draaiende te houden. Ons talent bij Recruit a Student is het maken van een goede match tussen studenten, starters en onze opdrachtgevers. Maar hoe doen we dat?

Veel opdrachtgevers komen bij ons terecht wanneer ze al een tijd op zoek zijn naar de juiste medewerker. Ze hebben al van alles geprobeerd, maar het lukt niet om het juiste talent te vinden. Meestal heeft het maken met het vaststellen van de juiste zoekopdracht. Wat moet iemand al kunnen? Welke kennis moet de kandidaat hebben? Maar nog belangrijker: Welke kandidaat past goed bij ons bedrijf en ons team? Tijdens een eerste afspraak met een potentiële nieuwe klant helpen we hier bij. De afgelopen maanden is het nog lastiger gebleken om de juiste medewerkers te vinden. Vanwege de krapte op de arbeidsmarkt zijn er veel meer banen dan dat er werkzoekenden zijn. Dit is een heerlijke positie voor kandidaten, omdat ze kunnen kiezen uit de leukste baan met de beste voorwaarden. Voor werkgevers is het echter een grote uitdaging om een goed team samen te stellen. Deze uitdagingen vragen om creatieve oplossingen. En dat is precies waar ons talent om draait!

Bij het vaststellen van de zoekopdracht kijken we naar de minimale vacature-eisen. Welke opleiding en kennis is er daadwerkelijk nodig om het werk goed uit te voeren? Is minimaal een hbo achtergrond écht nodig of kan iemand met een mbo achtergrond de werkzaamheden ook goed uitvoeren? Daarnaast kijken we goed naar de bedrijfscultuur van een bedrijf. Corporate of juist informeel? Inhoudelijk kan je een nieuwe medewerker vaak alles leren, maar een persoonlijkheid verander je niet. Een succesvolle match valt en staat dus bij het vinden van een medewerker die direct onderdeel is van het team. En zeg nou zelf? Hoe fijn is het om met een leuke collega samen te werken?

Onze jonge talenten zijn ontzettend leergierig. Ze hebben misschien nog niet jarenlange werkervaring of een opleiding afgerond, maar ze zijn wel in staat om heel snel nieuwe vaardigheden aan te leren. Studenten en starters brengen een bak met enthousiasme met zich mee en leren allemaal op kritisch te kijken naar werkprocessen. Ze zijn gewend om snel veel informatie te verwerken, zijn handig met allerlei computersystemen en zijn flexibel. Deze flexibiliteit is nodig op een krappe markt. Heb je ooit overwogen om een fulltime junior functie op te splitsen in 2 parttime banen? Of eenvoudiger werk bij overbelaste medewerkers weg te halen en parttime op te laten pakken door een student?

Tel het persoonlijke talent van een student of starter op bij deze positieve eigenschappen en je hebt een geweldige medewerker in dienst die je voor een langere tijd aan jouw bedrijf kunt binden. We zeggen niet voor niets dat wij het talent van morgen, bij jouw in huis brengen. Ook op zoek naar nieuw talent? Neem contact met ons op en we helpen je graag verder.

Remco Breet
Recruit a student Almere