Kimberley Valentien. (Foto: Marco ter Beek).
Kimberley Valentien. (Foto: Marco ter Beek).

De lente is in aantocht

Column

Eergisteren sprak ik een paar ondernemers die allemaal verzuchtten dat ze uitkeken naar het einde van dit jaar. “Het is nog even aanpoten, maar dan ronden we het jaar eindelijk af.” zeiden ze. Ik begreep dat sprake was van enerzijds een soort opluchting en anderzijds een soort vermoeidheid. Die gevoelens herken ik. 

Het was weer een vreemd jaar dat onvoorspelbaar en onzeker was, terwijl we eigenlijk dachten die tijd achter de rug te hebben. Het gevoel van opluchting werd opgevolgd door vermoeidheid en dan voelt het vooruitzicht op dit jaareinde weer als een opluchting. Wat er daarna ook moge volgen, omdat dit de tijd is waarin we er alles aan mogen doen om de gezelligheid in huis te halen, raad ik ruim aan: Vier uitbundig! 

Ik denk dat het juist in tijden van onregelmatigheden in combinatie met het herfst/wintergevoel belangrijk is om in het ‘nu’ te leven. Nu is het moment om te genieten van vroeg donkere dagen met kaarsen en lampjes, om samen met lieve mensen herinneringen te maken die ons later toch met plezier doen terugkijken op een periode waarin we (nog steeds) geschiedenis schrijven. Dit geeft niet alleen voldoening en plezier, maar door alle energie die je hiervoor gebruikt en door het op adem komen daarna, rollen we stil en snel weer de lente in. 

Wat mij betreft het mooiste jaargetijde van het jaar, want het luidt een periode in van nieuwe mogelijkheden en frisse inzichten. Onveranderbaar het begin van een nieuw leven. Iets moois om naar uit te zien, toch?

Namens de VBA wens ik u hele fijne, gezonde en gezellige decemberdagen en een goede start van een nog beter jaar!

Met vriendelijke groet,

Kimberley Valentien
Voorzitter Vereniging Bedrijfskring Almere