Nik Smit. (Foto: aangeleverd)
Nik Smit. (Foto: aangeleverd)

Floriade Expo 2022

Column

Nog even en dan is het zover. Dan tellen we af naar de opening van Floriade Expo 2022. De wereldtuinbouwtentoonstelling die Almere 10 jaar geleden kreeg toegewezen. 

Ik ben afgelopen zomer een paar keer op het Floriadeterrein geweest. Ik was toen al onder de indruk hoe groen het expogebied was. Dat wordt volgend jaar vast nog veel indrukwekkender! Ondertussen gaat de komst van de expo ook aan in het buitenland niet onopgemerkt voorbij. Zo stonden Floriade Expo 2022 en Almere op de Condé Nast Traveller genoemd in de top 22 beste vakantiebestemmingen in 2022. Echt te gek om Almere terug te zien in een rijtje met suggesties als New Orleans, Egypte, Jamaica en Tanzania en Australië. Daar heeft de komst van de wereldexpo naar Almere zeker aan bijgedragen! 

Vorige maand gingen we samen met Visit Flevoland, NBTC (Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen) en de Floriade BV naar Keulen, voor een Duits persevent. Leuk om te merken dat de belangstelling voor Almere en Flevoland bij de Duitse pers groot is. Volgend jaar, vlak voor de opening van de expo, ontvangen wij gezamenlijk een groep Duitse en Belgische journalisten. Niet alleen om de expo te bezoeken, maar ook om de stad en provincie te leren kennen. Voor ons het Floriade-jaar een uitgelezen kans om de bezoekers aan de expo ook Almere te laten ontdekken! Maar ook de Nederlandse pers is Almere aan het ontdekken. Zo staat er in de nieuwste Toeractief een mooie reportage over een architectuurwandeling door Almere Centrum. De redacteur was eigenlijk naar een oud stadje gestuurd, maar de moderne gebouwen van hedendaagse architecten vond hij veel leuker om aandacht aan te besteden. Hij noemde Almere een architectonisch walhalla. En dat snap ik wel! 

Het blijft bijzonder dat je in een gebied van ongeveer één vierkante kilometer in Almere Centrum het werk van wereldberoemde architecten kunt bewonderen. Nu is het aan de rest van Nederland en de ons omringende landen om Almere te ontdekken tijdens het Floriade-jaar in 2022. Ik heb er zin in! 

Nik Smit
Directeur Almere City Marketing

Almere City Marketing heeft een duidelijke missie: de populariteit van Almere vergroten als plek om te wonen, ondernemen, studeren en bezoeken. Dit doen we in nauwe samenwerking met gemeente en marktpartijen. 

Ook samen met u? Neem contact op met ons op! (036) 548 50 48 of almere-citymarketing.nl