Maaike Veeningen. (Foto: aangeleverd)
Maaike Veeningen. (Foto: aangeleverd)

Visie van de wethouder: Ruimte

Column

Het lijkt er op dat we weer naar het normaal toe zijn gegaan, of het nieuwe normaal aan het ontdekken zijn en minder worden beperkt in onze ruimte. Dat is voor iedereen best een beetje wennen en brengt soms nog wel eens spanning met zich mee. En wel op meerdere vlakken. Ook in onze stad. Wat wordt weer oud en vertrouwd en wat zijn de blijvende veranderingen?

Ik merkte het bij de uitreiking van de prijzen voor de Flevolandse Zakenvrouwen, waar Almere goed vertegenwoordigd was (alle winnaars van harte!). Iedereen was blij elkaar weer fysiek te zien. Ook andere ontmoetingen zijn weer fysiek, vaak gepaard met veel enthousiasme. Wat is dat lang geleden. Ik denk natuurlijk ook aan de Floriade. De versoepelingen geven gunstige perspectieven: het wordt één van de eerste wereldevenementen na corona. De plannen rond de opening, het cultuurprogramma, en de vele commerciële evenementen zien er allemaal top uit.

Ik zie en hoor tegelijk dat de horeca en de culturele instellingen het nog lastig hebben. En dat terwijl er wel weer goed en veilig uit kan worden gegaan, mede dankzij de inzet van onze ondernemers. Laten we de komende tijd regelmatig een bezoek aan hen brengen, ze kunnen het na de zware corona tijd hard gebruiken en hoe fijn is het om er weer op uit te mogen?

Langzaam gaan we weer naar het normaal. Zoals bijvoorbeeld bij de uitreiking van de prijs voor de onderneming van het jaar. Overigens kunnen bedrijven nog aangemeld worden. Schrijf u gerust in, of schrijf een onderneming in waarvan u denkt dat die de prijs verdient. Schroom niet. Ik ben inmiddels bij genoeg bedrijven geweest of heb op vele plekken met ondernemers gesproken waarvan ik denk: die zou het best kunnen worden, waarom schrijven ze zich niet in? Kijk op www.ondernemeninalmere.nl. We hoeven niet bescheiden te zijn over iets waar we trots op mogen zijn.

We gaan dit jaar ook starters en bruggenbouwers in het zonnetje zetten. Dat doen we overigens tijdens de Dag van de Ondernemer. En ook die dag wordt weer als oud en vertrouwd. Kortom: we hebben weer wat ruimte!

Maaike Veeningen
Wethouder Economische Ontwikkeling Almere