Remco Breet (Foto: Marco ter Beek)
Remco Breet (Foto: Marco ter Beek)

Jonge talenten innoveren

Column

Studeren heeft ontzettend veel voordelen. Je wordt slimmer, iedere dag is een goede dag voor een borrel, je krijgt korting bij de sportschool en leert ontzettend veel nieuwe mensen kennen. Voor veel is er slechts eén groot nadeel: Tentamens! Menig afgestudeerde herinnert zich nog wel dat ene tentamen dat je 3 keer over moest doen, omdat je daadwerkelijk geen idee had in welk hoofdstuk je het antwoord op die onmogelijke vraag had moeten lezen. Na de eerste keer zakken, neem je jezelf voor een feestje over te slaan om beter te kunnen leren, maar na de 2e keer begin je toch een beetje in paniek te raken. Wat doe je dan? Je roept de hulp in van iemand die je hiermee kan helpen.

Wanneer wij op kantoor tegen een probleem aanlopen, roepen we graag de hulp in van onze studenten. Onze stagiaires, comakers en uitzendkrachten volgen studies op ieder niveau en in ontelbaar veel verschillende richtingen. Hierdoor bekijken ze onze uitdagingen op een andere manier, lukt het ze om het daadwerkelijke probleem bloot te leggen en bedenken ze de meest creatieve oplossingen. Vooral op het gebied van kennismanagement, onboarding en marketing liepen we het afgelopen jaar soms wel eens tegen uitdagingen aan. Hoe zorgen we dat kennis intern op de juiste manier wordt doorgegeven? Hoe behouden we kennis? Hoe kunnen we het beste nieuwe medewerkers en stagiaires inwerken? Hoe bereiken we onze doelgroep het beste? Vraagstukken waar meer bedrijven tegen aan lopen. Soms denk je het als manager of directeur allemaal te weten en vergeet je even dat het ook helemaal anders kan. Nieuwe frisse blikken zijn nodig om verder te komen en te kunnen innoveren. Daarom willen we de rest van de ruimte van onze partnerpagina graag geven aan onze stagiaires en comakers.

Onze stagiaire (en nu collega) Willemijn deed vanuit haar opleiding bedrijfskunde een interessant onderzoek naar kennismanagement binnen onze vestigingen. In een artikel op deze pagina deelt ze graag wat ze heeft onderzocht en welke conclusies te heeft getrokken. Ook Melanie deed voor ons een zeer bruikbaar onderzoek naar de onboarding van nieuwe medewerkers en collega’s op kantoor. Het leverde een geweldig eindproduct op dat we direct in de praktijk konden brengen. Door nieuwe collega’s efficiënter in te werken, kunnen we sneller zelfstandigheid verwachten en voelen nieuwe medewerkers zich nog sneller thuis op kantoor. Als laatst presenteerden onze comakers toffe plannen om door middel van free publicity de aandacht te trekken van opdrachtgevers en studenten in Almere. Ook hen willen we graag de ruimte geven iets te schrijven over hun onderzoek, conclusies en adviezen.

Wanneer ik ons kantoor binnenloop, weet ik het zeker. De zomervakantie is voorbij en het nieuwe studiejaar is begonnen! Ik hoor geklets, gelach, discussies en flauwe grappen. Er hangt een energieke sfeer in de lucht. De nieuwe stagiaires en comakers zitten op kantoor te wachten tot ik er ben om hun pitches aan te horen. Ik ben benieuwd met welke toffe ideeën en oplossingen ze dit semester komen!

Remco Breet
Recruit a student Almere