Maaike Veeningen. (Foto: aangeleverd)
Maaike Veeningen. (Foto: aangeleverd)

Visie van de wethouder: Vooruitzichten

Column

Het begint te kriebelen. Wat voor zomer gaan we krijgen? Ik ben heel benieuwd en kijk er ook naar uit, want het kan bijna niet anders of alle seinen komen op groen te staan. Zo las ik dat De Nederlandsche Bank verwacht dat de economie dit en ook volgend jaar toch een  groei laat zien, de coronamaatregelen worden langzamerhand afgebouwd en ik krijg weer uitnodigingen voor evenementen toegestuurd. Er zit dus reuring aan te komen. En ik moet zeggen dat ik daar ook wel naar uit kijk na bijna anderhalf jaar beperkende maatregelen.


Almere heeft het tijdens corona pittig gehad op economisch vlak, maar de stad heeft ook laten zien dat we inmiddels iets kunnen verdragen. Zeker zijn er zakelijk gezien schrijnende gevallen geweest, ik heb ze op mijn scherm voorbij zien komen en de komende tijd zal voor het veel bedrijven nog steeds zwaar zijn, maar we hebben ook creatieve oplossingen gezien, we hebben geen hele grote Almeerse faillissementen voorbij zien komen en nieuwe samenwerkingsverbanden zien ontstaan die zonder corona niet tot elkaar waren gekomen.

Daarbij zie en lees ik dat we het overal echt niet zo slecht hebben gedaan. Dat is voor mij een teken dat onze economie in zijn geheel sterker is dan in het verleden. Als er toen een crisis was dan ging het in onze stad vaak nog slechter. Dat is nu, met uiteraard altijd uitzonderingen, niet het geval geweest.

We zijn er nog niet. Nog niet iedereen heeft een vaccinatie en dus zijn ook nog niet alle bedrijven in staat om op volle toeren te draaien. Het is dus nog steeds een spannende tijd voor ondernemers. Dat mogen we niet vergeten. Waar we kunnen proberen we te helpen op manieren die binnen onze mogelijkheden liggen.

Het is nog steeds een spannende tijd voor ondernemersWat ik mooi vond om te zien is dat de organisatie voor de titel Zakenvrouw van het Jaar de handschoen heeft opgepakt. Dat vind ik een mooi evenement en het laat zien waar de Almeerse vrouwen toe in staat zijn. Ik heb natuurlijk geen voorkeur, maar in een rijtje waarin onder andere een advocate, een directrice van een natuurorganisatie en de eigenaresse van een restaurant met ontzettend lekker en gezond eten wordt gepresenteerd en een directeur van een grote Flevolandse onderneming met veel vastgoed in Almere dan kijk ik daar met trots naar. Dat zijn vrouwen die zich in deze crisis hebben waargemaakt, volgehouden en bovenal onderscheidend zijn. Natuurlijk vrouwen weten dat van elkaar, we kunnen het daar ook ontzettend goed met elkaar over hebben, maar deze verkiezing is er ook om dat aan iedereen te laten zien. Eind september worden de winnaars in de verschillende categorieën bekend gemaakt. In dit artikel vindt u de genomineerden in de drie categorieën. 

Politiek bestuurlijk zijn we met de laatste loodjes voor de vakantie, het reces, begonnen. Er staan nog een aantal belangrijke besprekingen op de agenda, over onder meer het extra geld voor de terreininrichting van de Floriade, het Havenhoofd in Haven en de Beurs in Stad. We zullen nog een maand flink aan de bak moeten en er moeten knopen worden doorgehakt.  
Het wordt nog even flink knallen en dan is het vakantie met mooie vooruitzichten. Wat voor zomer gaan we krijgen? Geniet er maar van!

Maaike Veeningen
Wethouder Economische Ontwikkeling