Remco Breet. (Foto: Marco ter Beek)
Remco Breet. (Foto: Marco ter Beek)

Jonge talenten en de arbeidsmarkt

Column

Begin dit jaar werden we door de NBBU gebeld met de vraag of VVD 2e kamerlid Judith Tielen bij ons langs mocht komen om in gesprek te gaan over de uitzendbranche. Als trots lid van deze werkgeversorganisatie en als uitzendbureau dat het graag anders wil doen dan de rest, accepteerden we dit verzoek direct. We zien hoe belangrijk onze rol op de arbeidsmarkt is en nemen deze dan ook zeer serieus. Mevrouw Tielen wilde graag met eigen ogen zien hoe wij te werk gaan en is met ons het gesprek aan gegaan over de arbeidsmarkt; Hoe kunnen we deze verbeteren voor werknemers én werkgevers?

Laten we voorop stellen dat wij tegen elke vorm van uitbuiting van werknemers zijn. Recruit a Student is dan ook niet voor niets aangesloten bij het NBBU; Een kwalitatief goede uitzendbranche is voor ons belangrijk. Toch kwam de uitzendbranche de laatste tijd vaker negatief dan positief in het nieuws; Er zijn voorbeelden van uitbuiting van arbeidsmigranten door malafide uitzendbureaus en volgens het recent verschenen rapport van de SER worden flexcontracten vaak als ‘beschikbaar voor alles, recht op niets’ behandeld. Een verschuiving naar meer vaste arbeidscontracten en het inperken van flexwerk is daarom volgens de politiek en de SER nodig. Maar is dit wel realistisch?

Deze vraag kunnen wij helaas niet voor de complete arbeidsmarkt beantwoorden, maar in ons gesprek met Judith Tielen en onze studenten kwam duidelijk naar voren dat studenten flexibiliteit nodig hebben. Voor jonge talenten is een bijbaan belangrijk om nieuwe kennis en werkervaring op te doen, maar daarnaast ook om geld te verdienen om een opleiding en huisvesting te kunnen betalen. Echter heb je als student ook voldoende tijd en ruimte nodig om tentamens te leren, stage te lopen en een scriptie te schrijven. Werken én studeren kan niet met een vast contract en tegelijkertijd de druk van DUO en de opleiders om binnen een korte periode af te studeren.

Daarnaast heeft het werken als werkstudent nog een belangrijk voordeel; Het dient als opstap naar een startersfunctie en daarmee een eerste vaste baan. Werkgevers geven bij ons vaak genoeg aan dat er behoefte is naar goed geschoolde werknemers met voldoende ervaring. Door werkgevers de ruimte te geven om jonge talenten tijden hun opleiding flexibel in te zetten op allerlei projecten (van het schrijven van content, het aanmaken van inkoopfacturen, het beantwoorden van klantvragen tot het picken van orders of het bedienen van gasten op het terras) stomen we studenten klaar voor een toekomst met zekerheid op de arbeidsmarkt. Een werkstudent is dus niet een goedkope arbeidskracht, maar een waardevolle collega die een bedrijf nu én in de toekomst helpt te laten groeien, innoveren en tot een succes te maken. Dat is wat de arbeidsmarkt de komende jaren nodig heeft.

Remco Breet
Recruit a student Almere