Kimberley Valentien. (Foto: Marco ter Beek)
Kimberley Valentien. (Foto: Marco ter Beek)

Succesvolle ALV startpunt van veranderingen

Column

Op 1 juni jongstleden was de Algemene Ledenvergadering (ALV), die eindelijk gedeeltelijk fysiek kon worden gehouden. Leden konden er ook voor kiezen om digitaal aanwezig te zijn en dat maakte deze bijeenkomst mede speciaal. Om de lente te vieren ontvingen alle aanwezige leden, ook de digitaal aanwezigen, een zonnig presentje. Het prachtige weer en de mooie locatie zorgde voor een bijna vakantie-achtige sfeer.


Tijdens de ALV in november van het vorig jaar had het bestuur al aangekondigd dat we druk bezig waren met een nieuw beleid; met nieuwe plannen, die stevige veranderingen binnen de VBA zouden teweegbrengen. Intense overleggen hebben de bestuursleden gevoerd en met het belang van de vereniging in het oog, is een beleidsplan neergezet dat de komende twee jaren voor nieuwe elan moet zorgen. De VBA gaat voor kwaliteit en voor cohesie. Voor versterking, verbreding, een sterke positie in de Almeerse maatschappij en plezier.


Veranderingen vinden veel mensen beangstigend, zo vinden niet alleen onze leden, maar zo vindt ook het bestuur. Want hoe wordt bereikt wat je voor ogen hebt en hoe verloopt die weg daar naar toe? Onzekerheid hoort nu eenmaal bij een veranderend proces, maar die vrees moet worden overwonnen.
Wanneer men veranderingen tegenhoudt, voor zover dit mogelijk is, blijft men continu vechten tegen onoverwinnelijke krachten en verliest men uit het oog waar het werkelijk om gaat. Dat willen we als VBA voorkomen, dus wij houden onze ogen op ons doel gericht en wij gaan veranderingen niet uit de weg.

Kimberley Valentien
Voorzitter Vereniging Bedrijfskring Almere