Nik Smit. (Foto: aangeleverd)
Nik Smit. (Foto: aangeleverd)

Visit Almere!

Column

De zomer staat voor de deur en Almere gaat steeds verder open. Daarom zijn wij momenteel heel druk bezig met diverse campagnes om Almeerders, Flevolanders én de rest van Nederland te inspireren en te motiveren deze zomer naar Almere te komen. Voor Uit in Almere zijn we samen met de Almeerse culturele sector een campagne gestart om het culturele aanbod in Almere onder de aandacht te brengen. 

De buitentheaters van Vis à Vis aan het Almeerderstrand en Suburbia op de Kemphaan zijn altijd echte trekkers voor theaterliefhebbers. Maar ook de bioscoop, filmhuizen en andere culturele instellingen hebben de deuren weer geopend met voorstellingen en optredens.


Ook voor Almere Centrum hebben we, samen met de ondernemersvereniging en de vastgoedeigenaren, bezoekers welkom geheten bij de horeca en in de winkels door ze te laten weten dat we blij zijn ze weer te zien. Er werden bloemen uitgedeeld aan het publiek en op de terrassen lagen bierviltjes met ‘must do’s’ in Almere Centrum. De terrassen werden, zodra de horeca weer open mocht, direct druk bezocht en nu ook de restaurants weer open zijn, krijgt Almere Centrum haar gezelligheid weer helemaal terug. Bij een aantal winkels staan soms nog wat te lange rijen, maar we vertrouwen erop, dat ook de winkels deze zomer steeds meer klanten mogen ontvangen.


Met Visit Almere hebben we deze zomer een landelijke buitenreclame campagne, waarin we verschillende Almeerse locaties uitlichten als verrassende ‘must sees’. De insteek is een bucket list met bijzondere Almeerse plekken, die je zeker gezien moet hebben. Verder bezoeken diverse influencers en fotografen met reisblogs de stad deze zomer. We werken er hard aan, dat heel Nederland straks weet dat je juist in Almere deze zomer heerlijk kunt genieten van strand, natuurgebieden, lekker shoppen, waterrecreatie en cultuur.


Tot slot staan ook de evenementenorganisatoren te popelen om deze zomer en nazomer festivalliefhebbers weer te ontvangen. Nadat vorig jaar eigenlijk geen enkel evenement kon doorgaan zoals gebruikelijk, belooft de zomer van 2021 dat redelijk goed te maken. Houd onze social media kanalen en websites in de gaten. Wie weet ontmoeten we elkaar deze zomer op en rond een van de vele Almeerse hotspots!


Nik Smit

Directeur Almere City Marketing

Almere City Marketing heeft een duidelijke missie: de populariteit van Almere vergroten als plek om te wonen, ondernemen, studeren en bezoeken. Dit doen we in nauwe samenwerking met gemeente en marktpartijen. Ook samen met u? Neem contact op met ons op!  (036) 548 50 48 of kijk op op onze website.