Winkelmanager Aroen Ramdhanie te midden van het Praxis-team. (Foto: Aangeleverd)
Winkelmanager Aroen Ramdhanie te midden van het Praxis-team. (Foto: Aangeleverd)

Nieuwe Praxis Haven weer open

Bedrijfsprofiel

Goed nieuws voor de klussers uit Almere Haven en omstreken, Praxis Almere Haven heeft zijn deuren weer geopend. De nieuwe winkel is zeker het bezoeken waard, het oude pand is gesloopt en er is een compleet nieuwe bouwmarkt neergezet. De Praxis is uitgerust met de nieuwste technieken, zoals een warmtepomp en zonnepanelen, waardoor de winkel energiezuinig is en meer energie oplevert dan verbruikt. Dit maakt Praxis Almere Haven de eerste duurzame bouwmarkt van Nederland.

Het neerzetten van een compleet nieuw pand was een mooie kans om de winkel klaar te maken voor de toekomst. Het pand is niet alleen uitgerust met een warmtepomp en zonnepanelen, ook is er gebruik gemaakt van verlichting op bewegingssensoren zodat er nog meer energie bespaard wordt. Maar ook het concept van de winkel is gericht op de toekomst. Praxis Almere Haven is namelijk een Phygital winkel, hierbij sluiten de fysieke winkel en online kanalen beter op elkaar aan en ervaren klanten de voordelen van beide kanalen. Zo zijn er verschillende digitale tools beschikbaar in de winkel, zoals configuratoren waarmee klanten zelf een product op maat kunnen ontwerpen en bestellen.

Duurzame bouwmarkt
In Almere Haven vinden klanten onder andere configuratoren voor horren, deuren, kasten en raamdecoratie. Ook kunnen klanten via QR-codes in de winkel zien of een product op voorraad is of eenvoudig het volledige assortiment bekijken. Uiteraard is bij Praxis Almere ook een uitgebreid assortiment producten te vinden waarmee klanten hun huis kunnen verduurzamen, denk bijvoorbeeld aan radiatorfolie, isolatiemateriaal of waterbesparende kranen.

Korting
Winkelmanager Aroen Ramdhanie loopt al ruim 24 jaar rond bij Praxis en is trots op de nieuwe winkel in Haven. “We hebben onder andere meer seizoenspleinen gecreëerd en een breder assortiment verlichting, verf en vloeren geïntroduceerd. Ook is de winkel vergroot van 2.544 m² naar 3.300 m². Klanten vinden hier nu alles voor de complete klus en hoeven niet langer uit te wijken naar omliggende steden.” Aroen vond het mooi om te zien hoe de winkel in fases werd opgebouwd en steeds meer vorm kreeg: “Nu staat er een indrukwekkende Praxis-winkel die klaar is voor de toekomst. Daarnaast krijgen klanten van woensdag 26 oktober tot en met zondag 30 oktober 20% korting op bijna alle producten en speciale aanbiedingen op laminaat en haardhout.”

Praxis Bouwmarkt Almere Haven
De Steiger 4
1351 AA Almere